today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Ακόμη τρεις ελαφρά τραυματισμένοι αστυνομικοί – Στο 401 ο αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση

Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, όταν περνούσε με τη μοτοσικλέτα του από παράδρομο της Λεωφ. Συγγρού, όπου δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων.

Αναλυτικότερα, ο αστυνομικός – σύμφωνα με την ΕΛΑΣ- δέχθηκαν επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, τα οποία κατάφεραν να τον ρίξουν από τη μοτοσικλέτα και να τον τραυματίσουν. Ακολούθησε ολόκληρη επιχείρηση από τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να τον προστατέψουν μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

ΑΠΕ

Αρχικά έφθασε ένας διασώστης με μοτοσικλέτα και στη συνέχεια ασθενοφόρο που τον παρέλαβε. Στη συνέχεια, διακομίσθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που έγιναν γνωστές από την Αστυνομία, ο αστυνομικός τραυματίστηκε μεν σοβαρά έχει όμως τις αισθήσεις του και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κατάσταση στη Νέα Σμύρνη έχει ηρεμήσει, αλλά υπάρχουν ακόμη εστίες επεισοδίων.

Ειδικότερα, ένταση παρατηρείται στην οδό Ελ.Βενιζέλου, όπου και πάλι νεαροί έχουν ανάψει φωτιές ενώ οι αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Επίσης, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την περιοχή, έχουν προκληθεί ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα και καταστήματα ενώ νεαροί έχουν χρησιμοποιήσει πέτρες και κομμάτια από τα πεζοδρόμια που έσπασαν ή από σημεία που εκτελούνται έργα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό αν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, υπάρχουν και άλλοι τρεις αστυνομικοί τραυματίες, αλλά ελαφρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ