today-is-a-good-day
18.4 C
Athens

Ν.Καπραβέλος: Ο Μάρτης θα είναι ο τελευταίος μήνας του κορωνοϊού

Το "άνοιγε κλείσε" μας οδηγεί σε μικρές ή μεγάλες εκρήξεις

Υπέρ του προσεκτικού ανοίγματος όλων των δραστηριοτήτων τάχθηκε ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ προειδοποίησε πως «το “άνοιγε κλείσε” μας οδηγεί σε μικρές ή μεγάλες εκρήξεις»..

Μιλώντας στο “ΣΚΑΪ” ο κ. Καπραβέλος ανέφερε, επίσης, πως ο Μάρτης θα είναι ο τελευταίος μήνας της νόσου, θα αρχίσει η ύφεση μετά το Μάρτη – Απρίλη, αλλά πρέπει να αλλάξουν τα πάντα να στοχεύσουμε τη νόσο με ενίσχυση του ΕΣΥ για την εκρίζωση του ιού.

«Φόβος και τρόμος μας είναι οι μεταλλάξεις» τόνισε ο Διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου και εξήγησε πως μέχρι στιγμής τα εμβόλια κυνηγάνε τον ιό, και τον έχουν καταφέρει, όμως οι μεταλλάξεις συνεχίζονται, και ο φόβος είναι μήπως η μετάλλαξη κερδίσει το εμβόλιο, γιατί τότε θα ξεκινήσουν όλα από την αρχή.

«Η επιστήμη θα προσαρμοστεί, αλλά θα πάρει χρόνο. Καλό είναι να αποφεύγουμε τη διασπορά και να ελέγξουμε τις αλυσίδες μετάδοσης για να μπορέσουμε τελικά να εκριζώσουμε τον ιό», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος.

«Ένας από τους λόγους που ο κορωνοϊός είναι ψηλά είναι οι υπερμεταδοτικές μεταλλάξεις, αλλά δεν καταφέραμε και να ελέγξουμε την κινητικότητα και τους συνωστισμούς, είτε αυτό λέγεται παρέα, είτε ΜΜΜ», πρόσθεσε.

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε πως η πίεση στο ΕΣΥ είναι ελεγχόμενη, θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε γρήγορα για να μπούμε στην τελευταία φάση ύφεσης της νόσου όπου πρέπει να αλλάξει η στρατηγική μας να σταματήσουμε να περιορίζουμε τα ανθρώπινη δραστηριότητα να μείνουν όλα ανοιχτά, και να δώσουμε βάση στο υγειονομικό σύστημα να εκριζώσει τον ιό… Δε θα φτάσουμε στο σημείο μηδέν.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ