today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Πανευρωπαϊκές διακρίσεις για το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

Σημαντικές διακρίσεις για το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς η Αθήνα ορίσθηκε ως πρώτος σταθμός συζητήσεων σε όλη την Ευρώπη για το μέλλον του κοινού οικοδομήματος, ενώ την ίδια στιγμή μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτικών Ιδρυμάτων (ΕΝΟΡ) εξελέγη την Τετάρτη ο Παναγιώτης Κακολύρης, επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του Ινστιτούτου.

Το ENOP, με έδρα τις Βρυξέλλες, απαρτίζεται από 54 μέλη – ιδρύματα, από 23 χώρες και 6 πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ τα μέλη του Δικτύου έχουν παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες προωθώντας την εκπαίδευση, την υποστήριξη των δημοκρατικών διαδικασιών και της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της συνεργασίας τους με την κοινωνία των πολιτών και τους πολιτικούς δρώντες.

Ο Π. Κακολύρης, λέκτορας ψηφιακής επικοινωνίας και «ευφυών σχέσεων» στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (ECI), η εκλογή του οποίου έγινε κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, είναι ένας από τους δύο εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δ.Σ., εξελέγη μάλιστα ομόφωνα συντονιστής όλων των πολιτικών ιδρυμάτων του ΕΛΚ στο ΕΝΟΡ. Ως επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για το Μέλλον της Ευρώπης ανέλαβε την εκπροσώπηση των ευρωπαϊκών think tanks στη θεσμική συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ, η οποία θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα. Προγραμματίζεται μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο η διοργάνωση σειράς δημοσίων συζητήσεων σε όλη την Ευρώπη, με πρώτο σταθμό την Αθήνα.

Η Γενική Συνέλευση του ΕΝΟΡ ενέκρινε επίσης την πρόταση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής για τη θέσπιση του πρώτου βραβείου για τα πολιτικά ιδρύματα της ΕΕ σχετικά με την προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας.

Η διάκριση για το think tank της Νέας Δημοκρατίας έρχεται ως αποτέλεσμα της συστηματικής διεθνούς του δραστηριότητας και συνεργασίας με τα σημαντικότερα πολιτικά ιδρύματα της ΕΕ, σημείωναν πηγές του Ινστιτούτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ