today-is-a-good-day
20 C
Athens

Δημοσκόπηση Alco: Με 14,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά μεταξύ των δύο να φτάνει τις 14,5% μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού “Οpen”.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το ΚΙΝΑΛ 6,6%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,6%, το ΜέΡΑ 25 3%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,3%, 12% είναι οι αναποφάσιστοι, ενώ το 5,5% θα ψηφίσει άλλα κόμματα.

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό το 41% επιλέγει τον κ. Μητσοτάκη, το 33% “κανέναν”, ενώ το μόλις το 21% τον κ. Τσίπρα.

Η συντριπτική πλειοψηφία (86%) θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει παραγραφή στα θέματα βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες όσον αφορά τη διαχείριση της κακοκαιρίας στη χώρα.

Σχετικά με τον σχεδιασμό των εμβολιασμών ικανοποιημένο από την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού δηλώνει το 48%, έναντι 40% που δηλώνει μη ικανοποιημένο, με τα ποσοστά βελτιωμένα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Ιανουαρίου.

Παράλληλα, για το θέμα της πανδημίας το 41% θεωρεί ότι εάν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα χειριζόταν την κατάσταση χειρότερα.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 15ης και 18ης Φεβρουαρίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων, με εύρος στατιστικού σφάλματος +/-3,1%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ