today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Bitcoin: Νέο υψηλό ρεκόρ με την τιμή του κοντά στα 50.000 δολάρια

Σε νέο υψηλό επίπεδο – ρεκόρ, πολύ κοντά στα 50.000 δολάρια, κινήθηκε σήμερα,Τρίτη, το bitcoin, διευρύνοντας το ράλι του.

Στην αγορά της Ασίας, το ψηφιακό νόμισμα σκαρφάλωσε 3,6% στα 49.913 δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Η τιμή του έχει πενταπλασιαστεί μέσα σε ένα έτος και φυσικά η απόδοσή του είναι πολύ υψηλότερη σε σχέση με αυτή των πιο παραδοσιακών επενδύσεων, όπως σε μετοχές, χρυσό και εμπορεύματα.

Η σταθερή άνοδος του bitcoin στηρίζεται από τη διευρυνόμενη υιοθέτησή του από μεγάλες επιχειρήσεις και κυρίως από την Tesla, η οποία ανακοίνωσε ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο κρυπτονόμισμα. Ωστόσο, σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση σχετικά με το αν το κρυπτονόμισμα έχει εν γένει κάποια εγγενή αξία, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι οι επενδυτές μπορεί να αντιμετωπίσουν μεγάλες ζημιές, επειδή στα κρυπτονομίσματα είναι ιδιαίτερα έντονο το κερδοσκοπικό στοιχείο.

«Η μεταβλητότητα του bitcoin είναι πιθανό να συνεχισθεί βραχυπρόθεσμα και να παραμείνει υψηλή βραχυπρόθεσμα έως ότου παγιωθεί στο επόμενο επίπεδό του», δήλωσε αναλυτής του Bloomberg Intelligence, προσθέτοντας ότι τα 100.000 δολάρια μπορεί να είναι ένας πιο μακροπρόθεσμος στόχος.

Το bitcoin εξασφάλισε μεγαλύτερη προσοχή από το επιχειρηματικό κατεστημένο το τελευταίο διάστημα. Για παράδειγμα, μία επενδυτική εταιρεία της Morgan Stanley εξετάζει αν θα επενδύσει σε αυτό, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος. Στον Καναδά, αξιωματούχοι ενέκριναν το πρώτο βορειοαμερικανικό fund σε bitcoin το οποίο τελεί υπό διαπραγμάτευση σε χρηματιστήριο.

Η αμερικανική τράπεζα BNY Mellon ανακοίνωσε τη δημιουργία πλατφόρμας για τη διαχείριση και αποθήκευση παραδοσιακών και ψηφιακών assets. Η Mastercard σχεδιάζει να επιτρέψει σε κατόχους μετρητών να κάνουν συναλλαγές σε συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα μέσω του δικτύου της.

Ψηφιακά νομίσματα έχουν προσελκύσει ήδη την προσοχή μεγιστάνων των hedge funds, όπως των Alan Howard και Paul Tudor Jones.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ