today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ουκρανία: Έγινε κατά φαντασίαν δολοφόνος για να του καθαρίσει η αστυνομία τον δρόμο από τα χιόνια

Ένας Ουκρανός ομολόγησε έναν ανύπαρκτο φόνο, με την ελπίδα ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που θα πήγαιναν να τον συλλάβουν θα καθάριζαν στην πορεία τους τον δρόμο από το… χιόνι.

Ο κατά φαντασίαν δολοφόνος, που κατοικεί στο χωριουδάκι Γκρίμποβα Ρούντνια, στη βορειοδυτική Ουκρανία, τηλεφώνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην αστυνομία και είπε ότι μαχαίρωσε και σκότωσε τον σύντροφο της μητέρας του. Μάλιστα έδωσε και λεπτομέρειες, όπως ότι το θύμα «δεν δείχνει σημάδια ζωής», εξήγησε η Γιούλια Κόβτουν, η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τσερνίγκοφ.

Ο άνδρας προέτρεψε τους αστυνομικούς να πάνε στο χωριό του με εκχιονιστικό μηχάνημα, «επειδή διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να φτάσετε στο σπίτι μου», όπως τους είπε.

Όπως και σε μεγάλο μέρος της Ουκρανίας, τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Τσερνίγκοφ χιονίζει ασταμάτητα και το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο.

Για κακή του τύχη, οι αστυνομικοί δεν χρειάστηκαν εκχιονιστικό: κατάφεραν να φτάσουν στο χωριό με ένα 4×4 και εκεί διαπίστωσαν ότι το «άψυχο θύμα» έχαιρε άκρας υγείας και κανείς δεν του είχε επιτεθεί.

Ο δρόμος όπου βρίσκεται το σπίτι είχε καθαριστεί από τα χιόνια το πρωί της ίδιας ημέρας. Αλλά ο «δράστης» είπε ότι δεν ήταν ικανοποιημένος με τη δουλειά που έκαναν τα τοπικά συνεργεία και ήλπιζε ότι η αστυνομία θα τα κατάφερνε καλύτερα.

Η Ουκρανία, μια χώρα 40 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι μια από τις φτωχότερες της Ευρώπης. Οι δημόσιες υπηρεσίες συχνά αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις μέσων για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

Ο Ουκρανός Μυγχάουζεν κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πρόστιμο που ισοδυναμεί με περίπου 3,5 ευρώ, για καταχρηστική κλήση της αστυνομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ