today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Η Μαριλένα Σούκουλη στο ThePresident: Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν υποχωρεί

Η εγκληματική και άνανδρη επίθεση εναντίον του πολιτικού μου γραφείου, χωρίς καμία ειδοποίηση, σε όροφο όπου υπάρχει ανθρώπινη κινητικότητα , απόγευμα στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου, αποτελεί μια ακόμα απέλπιδα πράξη για όσους θρασύδειλους επιθυμούν να επιβάλλουν με τη βία το δίκαιο της ανευθυνότητάς τους. Θρασύδειλοι που δεν υπολογίζουν ούτε καν το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής μπροστά στις ιδεοληψίες και στις εμμονές τους. Θρασύδειλοι που θέλουν να καθυποτάξουν την κοινωνική λειτουργία στις δικές τους εγωμανιακές ονειρώξεις. Θρασύδειλοι που δεν έχουν καμία πραγματική  κοινωνική και ατομική ενσυναίσθηση για τους συνανθρώπους τους παρά μόνο εάν αυτοί εξυπηρετούν τα δικά τους στενά μικρονοικά συμφέροντα.

Αυτές τις δύσκολες ώρες όμως αποτελεί χρέος όλων των δημοκρατικών πολιτών να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε να διατρανώνουμε την πίστη μας στην πεμπτουσία της Δημοκρατίας μας. Να συνεχίσουμε να σφυρηλατούμε ακόμη πιο ισχυρά τις έννοιες της ανεκτικότητας στην αντίθετη άποψη, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, αλλά κυρίως την έννοια του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο. Ο ορθός λόγος είναι το κυρίαρχο εργαλείο μας για να τα καταφέρουμε σε μια εποχή που ο λαϊκισμός και η μηχανική του ψεύδους παραπλανούν και βιάζουν εσκεμμένα τα συναισθήματα και τη σκέψη των ανθρώπων για ιδιοτελή οφέλη.

Γράφει η Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη*

Σε ότι με αφορά αυτός είναι ο δρόμος που έχω συνειδητά επιλέξει να διαβώ σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής και πολιτικής μου ζωής. Ιδιαίτερα τώρα που έγινα στόχος μιας εγκληματικής επίθεσης θα συνεχίσω με μεγαλύτερη προσπάθεια να υπηρετώ την ωφέλιμη όχθη του ορθού λόγου γιατί αναγνωρίζω ότι πρόκειται για την μοναδική πολιτική όδευση ενίσχυσης της ενότητας της ελληνικής κοινωνίας. Αυτά που μας ενώνουν είναι πάντα περισσότερα από αυτά που μας και δεν θα επιτρέψουμε σε λίγους θρασύδειλους να μας πείσουν για το αντίθετο. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν εκβιάζεται και σίγουρα δεν υποχωρεί.

*Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος  Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Κορινθίας           

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ