today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Η εξωτερική πολιτική της ΝΔ, αποδεικνύεται ως το ακριβώς αντίθετο της φιλειρηνικής πολιτικής μας

Tην άποψη ότι η κυβέρνηση «μετατοπίζεται σιωπηρά από τις πάγιες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» σε ό,τι αφορά το Παλαιστινιακό, εκφράζει ο τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε σημερινή του ανακοίνωση, σε συνέχεια της χθεσινής επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

«Για δεύτερη φορά, μετά τις 16 Ιουνίου του 2020, ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε χθες, 8 Φεβρουαρίου, επίσκεψη στο Ισραήλ. Για δεύτερη φορά, όχι μόνο δεν συναντά τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, αλλά δεν αναφέρεται καν, κατά τις επίσημες δηλώσεις του, στο Παλαιστινιακό», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «την ίδια σιωπή επέδειξε και στην περίπτωση της δημοσιοποίησης του σχεδίου της ισραηλινής κυβέρνησης περί προσάρτησης τμημάτων της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, το οποίο καταδικάστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των κυβερνήσεων, κρατών-μελών της ΕΕ».

«Γίνεται όλο και πιο προφανές, ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μετατοπίζεται σιωπηρά από τις πάγιες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ σχολιάζει ότι «η ειρήνη στην Μέση Ανατολή, δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο μέσα από την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής, και με την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει διαχρονικά τη λύση των δύο κρατών που συνυπάρχουν με ασφάλεια, με πλήρη αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», συμπληρώνει και καταλήγει:

«Δυστυχώς, η εξωτερική πολιτική της κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται, και σε αυτή την περίπτωση, ως το ακριβώς αντίθετο της πολυδιάστατης, φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ