today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ: Πρακτικές εφαρμογές μιας διαχρονικής αρετής

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή διοργανώθηκε στις 4.2.2021, από τις Εκδόσεις Εν Πλω, η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Συγχώρηση: πρακτικές εφαρμογές μιας διαχρονικής αρετής».

Ο Καθηγητής Παιδαγωγικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison και ιδρυτής του International Forgiveness Institute Robert Enright ανέπτυξε το θέμα «Η θεραπευτική αξία της συγχώρησης μέσα από την αριστοτελική φιλοσοφική προοπτική».

Η Ερευνήτρια του Τμήματος Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison και διευθύντρια του προγράμματος «Αγωγή στη Συγχώρηση» Πέλη Γαλίτη ανέπτυξε το θέμα «Ο δρόμος της συγχώρησης: Από τη θεωρία στην πράξη».

Ο Καθηγητής Χριστιανικής Ηθικής – Βιοηθικής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Κορναράκης ανέπτυξε το θέμα «Λειτουργικές και δυσλειτουργικές όψεις της συγχωρητικότητας σε κείμενα της ασκητικής χριστιανικής γραμματείας».


Ο Καθηγητής Σχολικής Παιδαγωγικής και Νέων Τεχνολογιών στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Α.Π.Θ. Κωνσταντίνος Μπίκος ανέπτυξε το θέμα «Κοινωνικοσυναισθηματική και ηθική ανάπτυξη του Έλληνα μαθητή: η συμβολή της αγωγής στη συγχώρηση».

Το κοινό συμμετείχε υποβάλλοντας γραπτώς, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ερωτήσεις, στις οποίες απάντησαν μετά τις εισηγήσεις τους οι εκλεκτοί ομιλητές.

Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχαν η Δήμητρα Ζερεφού, η Ελένη Δελημπέη και ο Βασίλης Σιδερής. Η διερμηνεία πραγματοποιήθηκε από τη Ζωή Γάλλου.

• Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ και μεταδόθηκε με live streaming από το κανάλι των εκδόσεων Εν Πλω στο YouTube. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή εδώ.

• Το προσεχές διάστημα θα κυκλοφορηθεί από τις εκδόσεις Εν Πλω το νέο βιβλίο της Πέλης Γαλίτη με τίτλο:
ΤΡΑΥΜΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑ – Ιστορίες ψυχικής ανθεκτικότητας και συγχώρησης

• Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «Αγωγή στη Συγχώρηση» μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα: https://forgiveness.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ