today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ο Εμ.Μακρόν ζητά να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός στις φτωχές και αναδυόμενες χώρες

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε σήμερα να επιταχυνθούν οι εκστρατείες εμβολιασμού για την Covid-19 στις αναδυόμενες χώρες, σε επικοινωνία που είχε με τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τον Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

«Ανησυχώ κάπως» για το θέμα αυτό, είπε ο Γάλλος πρόεδρος στην αρχή της τηλεδιάσκεψης με τον Τέντρος. «Προφανώς, πρέπει να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς στις φτωχές και αναδυόμενες χώρες», ιδίως στην Αφρική, πρόσθεσε.

Οι εκστρατείες αυτές πρόκειται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες, χάρη στις πρώτες παραδόσεις των εμβολίων, κυρίως εκείνων της Pfizer. Οι εκστρατείες χρηματοδοτούνται από την Covax, τον μηχανισμό που συγκρότησε ο ΠΟΥ, με τη στήριξη πολλών χωρών, ώστε όλοι να αποκτήσουν πρόσβαση στα εμβόλια και τις θεραπείες.

Ο Τέντρος επέμεινε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει μια «δίκαιη διανομή» του εμβολίου στην Αφρική και τη Νότια Αμερική και ευχαρίστησε τον Μακρόν για τη στήριξή του και τον «κινητήριο ρόλο» που έχει αναλάβει στο θέμα αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ