today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Jumbo: Οριακή η μείωση πωλήσεων τον Ιανουάριο

Μείωση 0,6% παρουσίασαν συνολικά οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo κατά τον πρώτο μήνα του 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εντυπωσιακή ανταπόκριση και προσέλευση των Ελλήνων καταναλωτών κατά τη διάρκεια των λίγων ημερών ελεύθερης λειτουργίας του λιανεμπορίου και η σταθερή προτίμηση των καταναλωτών, στις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος Jumbo, έφεραν την ισορροπία στις πωλήσεις κατά τον μήνα Ιανουάριο.

Τον Ιανουάριο 2021 τα 52 καταστήματα στην Ελλάδα λειτούργησαν από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου. Οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση 0,20%, σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο όπου όλα τα καταστήματα λειτουργούσαν χωρίς περιορισμούς.

Όσον αφορά την Κύπρο. αρχές Ιανουαρίου λειτούργησαν τα 3 από τα 5 καταστήματα. Από την 10η Ιανουαρίου 2021 όλα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά λόγω του απαγορευτικού (lockdown) που επιβλήθηκε στη χώρα. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο μειώθηκαν κατά  72% περίπου, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020. Σημειώνεται ότι στις 8 Φεβρουαρίου 2021 αναμένεται η επαναλειτουργία των καταστημάτων στην Κύπρο.

Στη Βουλγαρία λειτούργησαν τα 8 από τα 9 σημειώνοντας αύξηση κατά 24% περίπου.

Στη Ρουμανία, τον Ιανουάριο του 2021, λειτούργησαν και τα 14 καταστήματα Jumbo στη χώρα, σημειώνοντας αύξηση κατά 27% περίπου σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020 όπου λειτουργούσε ο ίδιος αριθμός καταστημάτων.

Όσον αφορά την Ελλάδα, σήμερα λειτουργούν κανονικά μόνο τα 26 από τα 52 καταστήματα καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αττική, Πάτρα και Χαλκίδα οδήγησαν στην επιβολή νέων περιορισμών.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, το λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, λειτουργεί με τις μεθόδους click inside μόνο για τα είδη ένδυσης, υπόδησης και είδη βιβλιοχαρτοπωλείου και click away για όλα τα υπόλοιπα είδη.

O Όμιλος Jumbo, κατά πάγια πρακτική, στηρίζει -χωρίς επιφύλαξη- τις επιλογές της Πολιτείας. Κατέβαλε για δύο ημέρες προσπάθεια να λειτουργήσει τα καταστήματά JUMBO σε αυτές τις περιοχές, με τον ίδιο πρακτικά τρόπο με τον οποίον λειτουργεί και η υπόλοιπη αγορά.

Δυστυχώς, η εφαρμογή του νέου πλαισίου στα καταστήματα Jumbo αποδεικνύεται τελικά μη φιλικό προς τους πελάτες της και δεν επιτρέπει στην πράξη την λειτουργία των καταστημάτων ακόμη και με τον τρόπο που συμβιβαστικά επελέγη.

Κατά συνέπεια, η εταιρεία προχώρησε σε νέα αναστολή της λειτουργίας των 26 από τα 52 καταστήματα Jumbo στις «κόκκινες» περιοχές (Αττική, Πάτρα και Χαλκίδα) από την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου και μέχρι την επέκταση της μεθόδου click inside σε όλο το εύρος των προϊόντων της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ