today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

ΚΙΝΑΛ: Ικανοποίηση για την αποδοχή από την κυβέρνηση της πρότασής του να συζητηθεί η δημιουργία Bad Bank

Ικανοποίηση εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής για το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του να γίνει συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής σχετικά με τα Κόκκινα Δάνεια και τη δημιουργία Bad Bank.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι «η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, στις 27/1/2021, με τεκμηριωμένη επιστολή της ζήτησε την σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, παρουσία και του Διοικητή της ΤτΕ, προκειμένου να συζητηθούν τα μείζονα αυτά θέματα σχετικά με την εξέλιξη των Κόκκινων Δανείων στις Τράπεζες και την πρόταση της για δημιουργία badbank (από το 2017)».

«Η σημερινή ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι το αίτημά μας έγινε δεκτό από τον υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τη σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση που ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, με κριτήριο πάντα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής και δεσμεύεται «με το ίδιο αίσθημα ευθύνης να παρουσιάσουμε την ολοκληρωμένη πρότασή μας κατά τη συζήτηση αυτή».

Ζητάει δε από την κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα συγκεκριμένες αποφάσεις, πριν ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων πλήξει θανάσιμα την οικονομία, τους δανειολήπτες και το τραπεζικό σύστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ