today-is-a-good-day
18.6 C
Athens

Η Πορτογαλία ευγνωμονεί τον γερμανικό στρατό για τη συνδρομή στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ο γερμανικός στρατός έστειλε σήμερα πάνω από 20 γιατρούς και νοσηλευτές μαζί με αναπνευστήρες και νοσοκομειακές κλίνες στην Πορτογαλία που αντιμετωπίζει σφοδρό πλήγμα της πανδημίας του κορωνοϊού με αποτέλεσμα πολλές ευρωπαϊκές χώρες να έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν.

“Η αποστολή είναι απαραίτητη επειδή αυτή τη στιγμή είναι υπερβολικά δύσκολη η κατάσταση στην Πορτογαλία και επειδή πρέπει να δείξουμε εδώ, εντός του πλαισίου της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, ότι οι χώρες μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις μεγάλες προκλήσεις μόνο αν είναι ενωμένες”, είπε ο στρατιωτικός γενικός γιατρός Ούλριχ Μπομγκέρτνερ.

Ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος που μεταφέρει 26 γιατρούς, νοσηλευτές και υγειονομικούς καθώς και 40 φορητούς και 10 στατικούς αναπνευστήρες, αναχώρησε για τη Λισαβόνα.

H ομάδα του γερμανικού στρατού θα μεταφέρει επίσης 150 νοσοκομειακές κλίνες στην Πορτογαλία και στοχεύει αρχικά να παραμείνει για τρεις εβδομάδες.

Ο πρεσβευτής της Πορτογαλίας Φρανσίσκο Πιμεντέλ ντε Μέγιο Ριμπέιρο ντε Μενέζες ευχαρίστησε την γερμανική κυβέρνηση και τον στρατό για την υποστήριξή τους: “Το έργο τους θα είναι πολύ ευπρόσδεκτο στην Πορτογαλία και θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες γι’ αυτή την βοήθεια”.

Τα νοσοκομεία ανά την Πορτογαλία, μια χώρα περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, δείχνουν να βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης με τα ασθενοφόρα να περιμένουν για ώρες στην ουρά λόγω της έλλειψης νοσοκομειακών κλινών, ενώ ορισμένες νοσοκομειακές μονάδες αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν αρκετό χώρο για τη διατήρηση των σορών των νεκρών.

Παρότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων και θανάτων από την COVID-19 στη χώρα μειώθηκε χθες, Τρίτη, σε σχέση με τους αριθμούς ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας και λιγότεροι ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες παραμένουν στα όριά τους.

Η Πορτογαλία, η οποία έχει μέχρι στιγμής καταγράψει συνολικά 13.017 θανάτους από COVID-19 και 731.861 κρούσματα, ανέφερε σχεδόν τους μισούς θανάτους τον περασμένο μήνα την ώρα που αυξάνονταν τα κρούσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ