today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Πρωθυπουργός Βαυαρίας: Θεμιτή η κρατική παρέμβαση στην παραγωγή εμβολίων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Η κρατική παρέμβαση στην παραγωγή εμβολίων είναι θεμιτή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπως είναι η πανδημία του κορωνοϊού, προκειμένου να εξαλειφθεί η έλλειψη εμβολίων, κατά τον επικεφαλής του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) Μάρκους Ζέντερ.

«Σύμφωνα με την γερμανική νομοθεσία, υπάρχει η δυνατότητα (κρατικών) παρεμβάσεων σε τέτοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η πανδημία είναι μια ιδιαίτερα έκτακτη ανάγκη και κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι οι εμβολιασμοί παράλληλα με τους λόγους υγείας είναι εξαιρετικά σημαντικοί και για την οικονομία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Άλτμάιερ (CDU) έκανε χτες το βράδυ παρόμοια δήλωση σε τηλεοπτική εκπομπή του ARD. «Μέχρι στιγμής, πολλές φαρμακευτικές εταιρείες συνεργάστηκαν εθελοντικά, αλλά αν υπάρξουν περιπτώσεις στις οποίες μια εταιρεία θα έλεγε από εγωισμό ότι έχουμε μεν τέτοιες εγκαταστάσεις, αλλά δεν βοηθούμε τη γειτονική εταιρεία να παραχθεί εκεί το εμβόλιο – τότε φυσικά πρέπει να σκεφτούμε αυστηρότερα μέτρα».

Και ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ είχε επίσης προτείνει μια (προσωρινή κρατική) «βιομηχανία εμβολίων έκτακτης ανάγκης», όπως την ονόμασε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ