today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Έρευνα: Το εμβόλιο της Pfizer φαίνεται αποτελεσματικό κατά της «βρετανικής μετάλλαξης»

Το εμβόλιο κατά τoυ κορωνοϊού των εταιρειών Pfizer/BioNTech είναι πιθανό να προστατεύει κατά του βρετανικού μεταλλαγμένου στελέχους του ιού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα περαιτέρω εργαστηριακών δοκιμών.

Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, τα οποία στηρίζονται σε ανάλυση του αίματος συμμετεχόντων στις δοκιμές, στηρίζονται σε πιο εκτεταμένη ανάλυση από αυτά που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer την περασμένη εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα η Pfizer ανακοίνωσε ότι παρόμοια εργαστηριακή μελέτη έδειξε ότι το εν λόγω εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά μιας σημαντικής μετάλλαξης στο στέλεχος του νέου κορωνοϊού, της N501Y, η οποία βρέθηκε και στα δύο παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, τα οποία ταυτοποιήθηκαν πρώτα στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική αντίστοιχα και θεωρούνται πιο μεταδοτικά.

Η πιο πρόσφατη μελέτη, που δεν έχει αξιολογηθεί ακόμη από ομότιμους, έγινε πάνω σε 10 μεταλλάξεις, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές του μεταλλαγμένου στελέχους που είναι γνωστό ως B117 και ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ