today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Γ.Κασαπίδης: Απολύτως ανακριβή τα δημοσιεύματα για μεταλλαγμένα στελέχη κορονοϊού σε μινκ

Ως «απολύτως ανακριβή» χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «μεταλλαγμένα στελέχη του ιού από μινκ σε κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας», ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει ότι ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Δημήτρης Θάνος, τον διαβεβαίωσε ότι «οι αναφορές ορισμένων ΜΜΕ είναι απολύτως ανακριβείς και δεν εκφράζουν την επιστημονική αλήθεια, ούτε φυσικά και τον ίδιο που φέρεται ότι τις δηλώνει» και ότι «έχει ζητήσει την απόσυρση των φερόμενων ως δηλώσεών του».

Πρόσθεσε ακόμη ότι τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ που παρακολουθούν στενά τις φάρμες των παραγωγών της Δυτικής Μακεδονίας σημειώνουν ότι «δεν υφίσταται θέμα με μεταλλαγμένα στελέχη του ίου στα μινκ και στους κατοίκους της περιοχής».

Ο κ. Κασαπίδης τόνισε ότι μέχρι στιγμής «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πολίτες, τους εκτροφείς και τις φάρμες των γουνοφόρων ζώων», εφόσον τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και βιοασφάλειας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ