today-is-a-good-day
20.8 C
Athens

Νίκες στο Αμπου Ντάμπι για Γραμματικοπούλου και Παπαμιχαήλ

«Μια ανάσα» από την πρόκρισή τους στο κυρίως ταμπλό του Όπεν που διεξάγεται στο Αμπου Ντάμπι βρίσκονται η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ. Και αυτό γιατί οι δύο Ελληνίδες τενίστριες ξεκίνησαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στα προκριματικά του τουρνουά κατηγορίας WTA 500. Η Γραμματικοπούλου νίκησε τη Λουίζα Στέφανι από τη Βραζιλία με 6-4, 1-6, 6-1 μετά από μια ώρα και 40 λεπτά αγώνα και προκρίθηκε στην επόμενη -και τελευταία- προκριματική φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Πάνα Ουντβάρντι (Ουγγαρία)-Κατερίνα Μπονταρένκο (Ουκρανία) με «έπαθλο» την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

Από την πλευρά της, η Παπαμιχαήλ, αν και έχασε το πρώτο σετ, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και κατέβαλε την αντίσταση της Ιταλίδας Φεντερίκα Ντι Σάρα με 2-6, 7-5, 6-1, μετά από αγώνα διάρκειας 2 ωρών και δέκα λεπτών. Για να προκριθεί πλέον στο κυρίως ταμπλό, η Ελληνίδα τενίστρια καλείται να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Κινέζας Ζαοσουάν Γιανγκ, η οποία επιβλήθηκε της Άνα Ντανιλίνα από το Καζακστάν με 3-6, 7-6(4), 6-4.

Υπενθυμίζεται ότι στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης συμμετέχει η Μαρία Σάκκαρη, η οποία είναι νούμερο 9 και θα αντιμετωπίσει στον α΄ γύρο τη Ρωσίδα Αναστασία Ποτάποβα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ