today-is-a-good-day
19 C
Athens

Λονδίνο: Θα επαναλειτουργήσει το νοσοκομείο εκστρατείας Νάιτινγκεϊλ, λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας (NHS), που αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επαναλειτουργήσει το τεράστιο νοσοκομείο εκστρατείας που είχε δημιουργηθεί στο Λονδίνο στις αρχές Απριλίου, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχει εντοπιστεί μια νέα, πιο μολυσματική παραλλαγή του SARS-CoV-2, καταγράφει τις τελευταίες ημέρες αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων. Και αυτό, ενώ τα νοσοκομεία σε ορισμένες περιοχές βρίσκονται ήδη στα όριά τους.

«Τα νοσοκομεία του Λονδίνου υφίστανται σημαντική πίεση λόγω του αυξημένου αριθμού των μολύνσεων», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του NHS. «Μολονότι το προσωπικό καταβάλλει επιπρόσθετες προσπάθειες και το NHS στο Λονδίνο ανοίγει περισσότερες κλίνες στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας για να νοσηλεύσει όσους είναι πιο βαριά, είναι ουσιαστικής σημασίας ο κόσμος να κάνει ό,τι μπορεί για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού», πρόσθεσε.

Λόγω της αυξανόμενης πίεσης στα νοσοκομεία, το NHS φρόντισε να διασφαλίσει ότι το νοσοκομείο εκστρατείας Νάιτινγκεϊλ του Λονδίνου θα είναι έτοιμο να δεχτεί ασθενείς, εφόσον χρειαστεί. Το νοσοκομείο αυτό λειτούργησε για πρώτη φορά στις 3 Απριλίου, σε ένα συνεδριακό κέντρο. Κατασκευάστηκε με τη συνδρομή του στρατού και αρχικά είχε χωρητικότητα 500 κλινών, αλλά μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 4.000 – που αντιστοιχούν σε δέκα «κλασικά» νοσοκομεία. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιήθηκε παρά ελάχιστα, κυρίως επειδή δεν υπήρχε ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για να το λειτουργήσει.

Και άλλα νοσοκομεία εκστρατείας, που όλα τους βαφτίστηκαν «Νάιτινγκεϊλ» (από το όνομα της γνωστής Βρετανίδας νοσοκόμας του 19ου αιώνα Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ) δημιουργήθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας. Εκείνα του Μάντσεστερ και του Χάρογκεϊτ, στη βόρεια Αγγλία, καθώς και του Μπρίστολ (νοτιοδυτικά) χρησιμοποιούνται σήμερα για την περίθαλψη άλλων ασθενών, που δεν έχουν προσβληθεί από την Covid-19.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των βρετανικών αρχών, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες. Συνολικά τα κρούσματα ξεπερνούν τα 2,4 εκατομμύρια και οι νεκροί φτάνουν τους 72.548.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ