today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Επταήμερη καραντίνα στους κατοίκους του Βελγίου που επιστρέφουν από το εξωτερικό

Σε νέες ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού προχώρησε πριν από λίγο η κυβέρνηση του Βελγίου.

Οι κάτοικοι του Βελγίου που επιστρέφουν από κόκκινη ζώνη θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα επτά ημερών. Η αστυνομία θα κάνει αυστηρούς ελέγχους έτσι ώστε να επιβεβαιώνει ότι τηρείται το μέτρο.

Οι μη κάτοικοι που εισέρχονται στο Βέλγιο πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ.

Η κάθε πόλη καλείται να συνεχίσει αδιάκοπα τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση μη εξουσιοδοτημένων συγκεντρώσεων, ψυχαγωγικών αγορών και διασυνοριακών αγορών.

Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο ανακοίνωσε ότι η τηλεργασία θα ενισχυθεί, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Ο κανόνας των τεσσάρων ατόμων παραμένει σε ισχύ για τις συγκεντρώσεις σε εξωτερικό χώρο.

Την παραμονή των Χριστουγέννων και την ημέρα των Χριστουγέννων, όσοι ζουν μόνοι τους μπορούν να προσκαλέσουν τις δύο στενές επαφές τους.

Επίσης, δεν θα ανοίξουν ξανά τα επαγγέλματα που περιλαμβάνουν επαφή φέτος. Η αξιολόγηση θα επαναληφθεί στις αρχές Ιανουαρίου, ανάλογα με τα στοιχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ