today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Βουλγαρία: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου

Η Βουλγαρία θα παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία επρόκειτο να αρθούν εν μέρει για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, σε μια προσπάθεια να ανακόψει την πορεία της πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Τα εμπορικά κέντρα, οι χώροι άθλησης, τα νάιτκλαμπ και τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κοσταντίν Αγκέλοφ. Τα λύκεια, τα κολέγια, τα εστιατόρια και οι καφετέριες δεν θα επιτρέπεται επίσης να δέχονται κοινό.

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είχε υποσχεθεί ότι τα μέτρα θα χαλάρωναν την περίοδο των διακοπών, αλλά αναγκάστηκε να πάρει πίσω αυτή τη δέσμευση, λόγω του αυξημένου αριθμού των κρουσμάτων.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, που σήμερα είναι κλειστά, θα επαναλειτουργήσουν στις 4 Ιανουαρίου. Τα θέατρα, τα μουσεία, οι γκαλερί και οι κινηματογράφοι θα μπορούν να ξανανοίξουν από την Πρωτοχρονιά αλλά θα λειτουργούν στο 30% της χωρητικότητάς τους.

Η Βουλγαρία δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, την άνοιξη, όμως από το φθινόπωρο το σύστημα υγείας της χώρας έχει φτάσει στα όριά του. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 186.246 κρούσματα της Covid-19 και 6.196 θάνατοι σε αυτή τη χώρα των 7 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Βουλγαρία ελπίζει ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει την εκστρατεία εμβολιασμού ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 27 Δεκεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ