today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Π.Σκουρλέτης: Βαδίζουμε προς μια «ορμπανοποίηση» της πολιτικής ζωής

Για «ορμπανοποίησης» της πολιτικής ζωής του τόπου, για «ακρωτηριασμένο» κοινοβουλευτικό διάλογο καθώς και για προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινωνίας μέσω του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «ΑLPHA98,9.

Ο κ. Σκουρλέτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών είτε με επιλογή της κυβέρνησης είτε γιατί θα υποχρεωθεί από την πραγματικότητα και εξήγησε: «Εκλογικές εξελίξεις μπορεί να υπάρξουν… Πιστεύω ότι -πέρα από τα θέματα της τακτικής, που η κυβέρνηση “κρατά και το μαχαίρι και το πεπόνι”, οπότε αν την συμφέρει μπορεί και να αποφασίσει να προσφύγει στις εκλογές την άνοιξη ή το καλοκαίρι- πιο σημαντικός παράγοντας είναι η ίδια η πραγματικότητα. Εάν τα πράγματα ξεφύγουν τελείως στην οικονομία και κατ’ επέκταση στην κοινωνία και βρεθούμε ξανά -που απ’ ό,τι φαίνεται εκεί οδηγούνται τα πράγματα- σε ένα νέο κύμα ανθρωπιστικής κρίσης, παρόμοιου με αυτό των πρώτων μνημονιακών χρόνων, προφανώς μπορεί να οδηγηθούμε σε εκλογές, ανεξάρτητα από τη θέληση της κυβέρνησης». «Εν μέσω πανδημίας είναι ανεύθυνο να πεις εκλογές» σημείωσε.

Κατήγγειλε ότι διάλογος εντός του Κοινοβουλίου είναι “ακρωτηριασμένος” και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση “τρέχει” νομοθετήματα τα οποία είναι πάρα πολύ σοβαρά και θα έπρεπε να υπάρχει ένας ουσιαστικός διάλογος στο πεδίο της κοινωνίας, και εκμεταλλεύεται αυτές τις συνθήκες του περιορισμένου διαλόγου, του “ακρωτηριασμένου” διαλόγου, για να τα περάσει. Αυτό είναι 100% φανερό».

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στα ΝΕΑ στο ΒΗΜΑ και στην ΕΡΤ είπε ότι «πλέον υπάρχει μια προσπάθεια ελέγχου, χειραγώγησης της δημοσιογραφίας».

Υποστήριξε τέλος ότι «βαδίζουμε σε μια “ορμπανοποίηση” της πολιτικής ζωής» και εξήγησε: «Μιλάω και για τις απαγορεύσεις του Χρυσοχοΐδη, ο οποίος δεν είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι ο υπουργός τρομοκράτησης της κοινωνίας. Είδατε τι συνέβη με τους τρεις συνδικαλιστές που πήγαν να απλώσουν ένα πανό με τη λέξη “πεινάμε” και τους μπαγλάρωσαν; Δεκάδες προληπτικές συλλήψεις που γίνονται καθημερινά με νέα παιδιά, τα οποία σύρονται μέσω προσαγωγών και τους συμπεριφέρονται σκαιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ