Ο Σερ Αντ.Γκρόμλι δώρισε γλυπτό του για τις ανάγκες της εκστρατείας «Help the Hungry»

ΑΠΕ

Ο διάσημος Βρετανός γλύπτης, Σερ Άντονι Γκρόμλι στήριξε την εκστρατεία «Help the Hungry» της εφημερίδας «The Independent» και δώρισε 400.000 λίρες στην κοινωνική κουζίνα της πρωτοβουλίας.

«Δεν μπορεί να είναι σωστό άνθρωποι να πεινούν στην πρωτεύουσα μιας τόσο πλούσιας χώρας όπως το Ηνωμένο Βασίλειο» δήλωσε ο γλύπτης, ο οποίος δώρισε το έργο του με τίτλο Attend, που πουλήθηκε σε ιδιώτη αγοραστή έναντι 400.000 αγγλικών λιρών.

«Το έργο μου κοιτάζει έξω και παρατηρεί, παρ’ όλο που είναι φτιαγμένο από ψυχρά μπλοκ» ανέφερε σε δήλωσή του στην εφημερίδα για το γλυπτό που δώρισε.

Η εκστρατεία ξεκίνησε τον Μάρτιο και η ανταπόκριση καλλιτεχνών από το Ηνωμένο Βασίλειο και όλο τον κόσμο στο κάλεσμα να βοηθήσουν εκείνους που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία είναι σημαντική.

Τον περασμένο μήνα, ο σύγχρονος καλλιτέχνης Χένρι Χάντσον ανακοίνωσε ότι οι εκτυπώσεις ψηφιακών σκίτσων ωφελούμενων και εθελοντών που συνδέονται με την εκστρατεία «Help the Hungry» τις οποίες σχεδίασε θα πωλούνται στο διαδίκτυο έως τις 18 Δεκεμβρίου. Τα έσοδα θα διατεθούν στην εκστρατεία στο πλαίσιο της οποίας συγκεντρώθηκαν έως τώρα δύο εκατομμύρια αγγλικές λίρες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.