today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Ιταλία: Lockdown ζητεί σύμβουλος του υπ. Υγείας προκειμένου να αποφευχθεί «μια εθνική τραγωδία»

Σύμβουλος του υπουργείου Υγείας της Ιταλίας ζήτησε να αυστηροποιηθούν πολύ οι περιορισμοί για την ανάσχεση της επιδημίας του κορονοϊού προκειμένου να αποφευχθεί “ μια εθνική τραγωδία”, αφού η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας (ISTAT) ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θανάτων φέτος θα είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

“ Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου, οι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν, αλλά την τελευταία φορά που είχαμε τόσους θανάτους έπεφταν βόμβες πάνω στις πόλεις μας στη διάρκεια του πολέμου”, δήλωσε χθες Τρίτη το βράδυ ο Βάλτερ Ρικάρντι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο La7.

Ο Ρικάρντι, σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα πρέπει να επιβάλει πλήρες lockdown στις μεγάλες πόλεις.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα La Stampa ο Ρικάρντι επεσήμανε ότι η Ρώμη “ καθυστερεί συστηματικά” να αντιδράσει στο δεύτερο, φθινοπωρινό, κύμα της επιδημίας του κορονοϊού.

Η Ιταλία ανακοίνωσε 846 θανάτους από covid-19 χθες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την επιδημία στη χώρα σε 65.857, τον πέμπτο μεγαλύτερο παγκοσμίως.Όπως και σε άλλες χώρες, πιστεύεται ότι ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό που ανακοινώνεται είναι μικρότερος από τον πραγματικό, διότι πολλοί άνθρωποι που πέθαναν από covid-19 στο πρώτο κύμα της επιδημίας δεν είχαν υποβληθεί σε τεστ.

Ο επικεφαλής της ISTA Τζιανκάρλο Μπανγκιάρντο δήλωσε χθες ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Ιταλία θα ξεπεράσει τις 700.000, ενώ το 2019 ήταν 647.000.

“ Η τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν το 1944 όταν βρισκόμασταν στο απόγειο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου”, σχολίασε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rai.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε κάλεσε χθες του Ιταλούς να αποφύγουν “ τις ανεύθυνες” συγκεντρώσεις τις γιορτές και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ίσως κάνει “ μικρές τροποποιήσεις” στους τρέχοντες περιορισμούς.

Ο Ρικάρντι τόνισε στην La Stampa ότι αυτό δεν αρκεί: “ Η Ολλανδία προχώρησε σε lockdown έχοντας τους μισούς νεκρούς από εμάς, η Γερμανία με το ένα τρίτο, δεν κατανοώ αυτό τον δισταγμό. Αμ δεν λάβουμε επαρκή μέτρα, οδεύουμε σε μια εθνική τραγωδία”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ