today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Η καμπάνια υποστήριξης του «Αρκτούρου» συγκίνησε 550 άτομα απ’ όλον τον κόσμο

Περισσότερα από 550 άτομα απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και τη διασπορά καθώς και ξένους πολίτες από χώρες όπως -μεταξύ άλλων- την Αμερική, την Αγγλία και τη Γερμανία- κινητοποίησε μέχρι στιγμής η καμπάνια υποστήριξης που εγκαινίασε στις 5/12 η αστική μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», που λόγω της covid-19 μετρά απώλειες 80% επί του ετήσιου τζίρου της, συνεπεία και της σημαντικής μείωσης των επισκεπτών στα δύο καταφύγιά της κατά 25.000 άτομα φέτος.

Αυτά επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Αρκτούρος», Πάνος Στεφάνου προσθέτοντας «ήδη 570 Έλληνες και ξένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για στήριξη. Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού την καθιστά αναγκαία, αφού ενώ το 2019 η επισκεψιμότητα στα δύο καταφύγια του Αρκτούρου Νυμφαίο και Αγραπιδιές Φλώρινας έφθασαν τις 43.000, φέτος αυτές δεν υπερβαίνουν τις 18.000». Μάλιστα, όπως διευκρίνισε «η απώλεια υπολογίζεται σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια η τάση καταγραφόταν έντονα ανοδική και έτσι η φετινή επισκεψιμότητα δεν αποκλείεται να ξεπερνούσε και τις 50.000».

Πάρε μέρος στην εκστρατεία υποστήριξης, υπερπολύτιμη ακόμη και η πιο μικρή συνδρομή

«Πλέον είναι έντονος ο κίνδυνος για την απρόσκοπτη λειτουργία του Αρκτούρου», επισήμανε ο κ. Στεφάνου και πρόσθεσε «είναι η ανάγκη που μας οδήγησε στην πραγματοποίηση της καμπάνιας υποστήριξης και μέχρι στιγμής καταγράφεται τουλάχιστον συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου».

«Πάρε μέρος κι εσύ στην εκστρατεία υποστήριξης. Ακόμη και η πιο μικρή συνδρομή σου είναι ΥΠΕΡπολύτιμη. Κάθε ζώο μετράει, κάθε μέρα μετράει, κάθε ευρώ μετράει», αναφέρει στο σημερινό του κάλεσμα ο Αρκτούρος.

Σε ένδειξη εκτίμησης της στήριξης του κόσμου, ο Αρκτούρος προχωρά σε ανταπόδοση αυτής με κάποια συμβολικά δώρα, με την ελπίδα «να είναι τόσο σημαντικά για εσένα όσο και για εμάς».

Συγκεκριμένα, μπορείς:

*Να κάνεις δωρεά από 10 ως 25 ευρώ, στο link https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/donation

Θα έχεις πρόσβαση σε ένα Virtual Tour στο Καταφύγιο της Αρκούδας. Εκεί θα δεις τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον και, έστω και νοητά, θα έρθεις και πάλι κοντά στη φύση και τους ήχους της, που τόσο πολύ σου έχουν λείψει! Μαζί, θα λάβεις στο email σου και ένα στολίδι-έκπληξη για τα Χριστούγεννα .

*Να γίνεις μέλος με 50 ευρώ, στο link https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/membership

Θα έχεις πρόσβαση στο Virtual Tour και, επιπλέον, δωρεάν είσοδο στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο, μόλις ανοίξει και πάλι την άνοιξη! Μαζί, θα λάβεις στο email σου και ένα στολίδι-έκπληξη για τα Χριστούγεννα. Επίσης, θα έχεις και μια μεγάλη αγκαλιά από κοντά, έστω με προσοχή και με μάσκα.

*Να υιοθετήσεις μια αρκούδα, έναν λύκο, ή έναν ποιμενικό με 100 ευρώ, στο link https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/adoption

Εκτός από το Virtual Tour και τη δωρεάν είσοδο στο Κέντρο, θα έχεις την αποκλειστική ευκαιρία να δεις, σε video και φωτό, τις αρκούδες να απολαμβάνουν το εορταστικό τους γεύμα! Ένα υπέροχο θέαμα που συγκινεί και επιμορφώνει μικρούς και μεγάλους. Μαζί, θα λάβεις στο email σου και ένα στολίδι-έκπληξη για τα Χριστούγεννα.

*Αν έχεις τη δυνατότητα να δωρίσεις ακόμη μεγαλύτερο ποσό, η οργάνωση σε καλεί να γίνεις «Φύλακας της Αρκούδας», συμπληρώνοντας σε αυτό το link https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/donation το ποσό που επιθυμείς να προσφέρεις. Θα έχεις όλα τα δώρα του αναδόχου, συν την αναγραφή του ονόματός σου ως «Φύλακα της Αρκούδας» στην είσοδο του Καταφυγίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ