today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Δράμα: Ευχαριστίες στους γιατρούς του «Ερρίκος Ντυνάν» και ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων

Τις θερμότερες ευχαριστίες εξέφρασαν δημοσίως η διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας προς τις γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και το νοσηλευτή του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», που ήρθαν στην ακριτική Δράμα προκειμένου να συνδράμουν στη συνολική προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου μαζί με τους εκπροσώπους του ιατρικού προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος σε δηλώσεις τους νωρίς σήμερα το απόγευμα, ευχαρίστησαν θερμά την ειδική παθολόγο Ελένη Πέντσιου, την επίσης ειδική παθολόγο Αναστασία Κουτσούρη, το νοσηλευτή Πέτρο Παπαϊωάννου και τις νοσηλεύτριες Χριστίνα Κίκερη και Παναγιώτα Αθανασίου που εργάζονται στο «Ερρίκος Ντυνάν» αλλά ήρθαν εθελοντικά στη Δράμα ώστε να βοηθήσουν στο δύσκολο έργο των συναδέλφων τους λόγω της μεγάλης έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού που παρουσιάζει η περιοχή.

Την ίδια ώρα η κ. Καρατζόγλου δεν έκρυψε την ανησυχία της για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων συμπληρώνοντας «μόνο χθες ανακοινώθηκαν 70 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Αντιλαμβάνεστε ότι, αν όχι όλα, ένας μεγάλος αριθμός αυτών, το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να έρθουν στο νοσοκομείο είτε να νοσηλευτούν είτε να πάρουν τη δέουσα αγωγή, οδηγίες κλπ. Δυστυχώς, δε βλέπουμε πολύ μεγάλη πτώση στα θετικά επιβεβαιωμένα στο νομό μας. Αυτό που με χαρά βλέπουμε είναι ότι τις τελευταίες μέρες έχουμε μια μικρή μείωση, στην προσέλευση στα ΤΕΠ Covid του νοσοκομείου».

«Θα ήθελα», συμπλήρωσε η κ. Καρατζόγλου, «οι συνάδελφοι από το «Ερρίκος Ντυνάν» να είχαν επισκεφθεί τον τόπο μας κάτω από διαφορετικές συνθήκες, γιατί δεν τους αξίζει να τους μείνει μόνο η εικόνα ενός νοσοκομείου, το οποίο ναι μεν ανταποκρίνεται με πολύ γενναιότητα και ηρωισμό, αλλά από την άλλη πλευρά δεν είχαν την ευκαιρία να δουν τις ομορφιές της περιοχής μας ή να χαρούν τη φιλοξενία μας. Μέσα από τη ψυχή μας ευχαριστούμε θερμά για το ότι ήρθαν, μας στήριξαν, έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό το διάστημα που έμειναν. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι προπομποί ώστε να ευαισθητοποιηθούν κι άλλοι συνάδελφοι τους, να έρθουν να συνδράμουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστούμε τη συνδρομή. Γιατί στη Δράμα δεν τελειώσαμε ακόμα και δεν τελειώνουμε σύντομα».

Από την πλευρά της, η κ. Κουτσούρη, από το «Ερρίκος Ντυνάν» τόνισε πως «εμείς ήρθαμε για να κάνουμε τη δουλειά μας και είδαμε ανθρώπους με ηρωισμό, ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, για αυτό που πραγματικά ζείτε στη Δράμα και είναι απερίγραπτο. Υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα. Όλοι οι γιατροί, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό καταβάλουν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους συναδέλφους μου, ελάτε να βοηθήσετε, γιατί χρειάζεται βοήθεια, χρειάζεται υποστήριξη, χρειάζεται εθελοντισμός, μα πάνω από όλα χρειάζονται χέρια. Το νοσοκομείο Δράμας έχει ανταπεξέλθει με επιτυχία σε όλο αυτό το κύμα που έχει έρθει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ