today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανοίγματος των συνόρων της Τουρκίας με την Αρμενία αφήνει ο Ερντογάν

Η Τουρκία θα μπορούσε να ανοίξει τα χερσαία σύνορά της με την Αρμενία για πρώτη φορά μετά τις αρχές της δεκαετίας του 1990 αν το Γερεβάν λάβει θετικά μέτρα για την περιφερειακή ειρήνη, δήλωσε σήμερα από το Μπακού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι συζήτησε σχετικά με τη δημιουργία μιας πλατφόρμας περιφερειακής συνεργασίας έξι χωρών με τον Αζέρο ομόλογό του.

Ο Ερντογάν, που ταξίδεψε στο Μπακού για να σηματοδοτήσει τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν σε έναν πόλεμο για τον διαφιλονικούμενο θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ζήτησε εκ νέου νωρίτερα σήμερα αλλαγή ηγεσίας στην Αρμενία.

Μιλώντας μαζί με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο Ερντογάν είπε ότι η διαφωνία του έγκειται στην ηγεσία της Αρμενίας και όχι στον λαό της. Η Αρμενία θα μπορούσε να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη περιφερειακή πλατφόρμα μαζί με την Τουρκία, τη Ρωσία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία εάν συνέβαλε στην περιφερειακή ειρήνη, είπε.

Η Άγκυρα έκλεισε τα σύνορά της με την Αρμενία το 1993 προς υποστήριξη του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ