today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Θεσσαλονίκη: Δεκαπέντε προσαγωγές για τις μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων

Δεκαπέντε άτομα προσήχθησαν στο πλαίσιο των αστυνομικών αναζητήσεων για τη ρίψη μολότοφ κοντά στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη.

Από την εξέτασή τους δεν προέκυψε εμπλοκή στην επίθεση και αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός από έναν διότι κατείχε μικροποσότητα ναρκωτικών. Σε όλους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

Οι άγνωστοι δράστες πέταξαν γύρω στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής τρεις αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ που όλες κατέληξαν στο οδόστρωμα και σε απόσταση αρκετών μέτρων από το αστυνομικό τμήμα χωρίς να προκληθούν ζημιές.

Ήταν η τρίτη φορά σε διάστημα είκοσι ημερών που αστυνομικό τμήμα της πόλης γίνεται στόχος με μολότοφ.

Είχε προηγηθεί, ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου, επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Συκεών, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε με κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου η αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Σταγόνες Νοέμβρη», ενώ ακολούθησε στις 2 Δεκεμβρίου επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Θερμαϊκού, στους Νέους Επιβάτες, ενέργεια για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος δύο ατόμων και πιθανολογείται ότι η πράξη τους συνδέεται με τη σύλληψη νεαρών για υπόθεση ναρκωτικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ