today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Podcasts για τη ζωή και το έργο μεγάλων επιστημόνων από το Ίδρυμα Ευγενίδου και το ΠΙΟΠ

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζουν μια νέα σειρά εκπομπών podcasts για τη ζωή και το έργο μεγάλων επιστημόνων, με γενικό τίτλο «Επιστήμονες που εύρηκαν για την ανθρωπότητα». Οι μεταδόσεις podcasts δημιουργούνται σε συνεργασία με το «Παραμυθόφωνο» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Μέσα από αυτή την αφηγηματική εμπειρία, γονείς και παιδιά μπορούν ανά πάσα στιγμή, ελεύθερα, να ακούσουν τις ιστορίες των ανθρώπων που άλλαξαν ή όρισαν τον δρόμο της επιστήμης. Με τον τρόπο αυτό, μικροί και μεγάλοι εκπαιδεύονται και ενημερώνονται, όπου και όποτε επιθυμούν, από τον υπολογιστή ή από κινητή συσκευή.

Το πρώτο επεισόδιο των επιστημονικά τεκμηριωμένων podcasts έχει θέμα τη ζωή του Αρχιμήδη, μίας από τις μεγαλύτερες μεγαλοφυίες της αρχαιότητας, που έμελλε να καθορίσει βασικές αρχές στα μαθηματικά και τη μηχανική. Θα ακολουθήσουν βιογραφίες και άλλων μεγάλων επιστημόνων όπως ο Ερατοσθένης, ο Αρίσταρχος, ο Κοπέρνικος, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, η Υπατία, ο Γαλιλαίος, η Ελίζαμπεθ Μπλάκγουελ κ.ά.

Μπορεί κανείς να απολαύσει την αφηγηματική εμπειρία των επεισοδίων στις παρακάτω ιστοσελίδες, με δωρεάν ακρόαση:

https://www.eef.edu.gr/el/to-idryma/online-draseis/podcast-series/

https://open.spotify.com/show/5Al7d2BOaCl7kMmMlN3Yxv

https://www.piop.gr/el/anakoinoseis/vivliothiki-paramythophono-2020.aspx

https://paramythofono.blogspot.com/p/blog-page_4.html

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ