today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Ισπανία: Μειωμένος κατά 87% ο τουρισμός τον Οκτώβριο

Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στην Ισπανία ήταν μειωμένες κατά 87% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, αφού οι αρχές επέβαλαν νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να ανακόψουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η μείωση σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο ήταν αντίστοιχη αυτής του Σεπτεμβρίου και μεγαλύτερη της πτώσης κατά 76% του Αυγούστου.

Τους πρώτους 10 μήνες του έτους, περίπου 17,9 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ισπανία, περίπου 76% λιγότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, όπως ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία INE.

Η Γαλλία είναι πλέον η χώρα από την οποία προέρχονται οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες, αφού ο αριθμός των Βρετανών –που πέρυσι αντιστοιχούσαν στο ένα πέμπτο των ξένων επισκεπτών– μειώθηκε κατά 82% μεταξύ του Ιανουαρίου και του Οκτωβρίου.

Η περιοχή που ήταν περισσότερο δημοφιλής μεταξύ των τουριστών κατά τους πρώτους 10 μήνες του έτους ήταν η Καταλονία, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών στα Κανάρια Νησιά και τις Βαλεαρίδες μειώθηκε κατά 68% και 87% αντίστοιχα.

Οι τουρίστες δαπάνησαν 90% λιγότερα χρήματα τον Οκτώβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, σύμφωνα με την INE. Τους πρώτους 10 μήνες του έτους, οι ξένοι τουρίστες δαπάνησαν 18,6 δισεκ. ευρώ, συγκριτικά με 81,8 δισεκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδδο του 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ