today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

“Φωνές” από 3 ηπείρους ένωσε το μεγαλύτερο εταιρικό forum της χρονιάς

Το CEO Initiative Forum που διοργάνωσε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου το Fortune σε συνεργασία με την εταιρεία Tsomokos,  απέδειξε  τη δύναμη της τεχνολογίας. Ένωσε «φωνές» από τρεις ηπείρους, ανέδειξε την ηθική στην ηγεσία και την εταιρική διακυβέρνηση, τόνισε τις πρωτοβουλίες που εντάσσουν την κοινωνική πρόοδο ως βασική στρατηγική και «φώτισε» τις απαραίτητες συνέργειες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα εν μέσω πανδημίας.

Περισσότεροι από 40 ομιλητές από μεγάλες επιχειρήσεις, θεσμικούς φορείς, πανεπιστημιακά και κοινωφελή  ιδρύματα πρώτης γραμμής και εκπροσώπους από την ελληνική κυβέρνηση, ανέπτυξαν τις πρωτοβουλίες και τις δεσμεύσεις τους για ένα βιώσιμο και πιο δίκαιο κόσμο.

«Όλοι όσοι συμμετέχουμε στο CEO Initiative από την Ελλάδα και το εξωτερικό,  γνωρίζουμε ότι δεν ζούμε απλά την ιστορία αλλά την γράφουμε. Καλούμαστε “ να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία”, γιατί ξέρουμε ότι πρέπει να αλλάξουν όλα για να υπάρχουμε. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Και αυτό το στοίχημα μπορούμε όλοι μαζί να το κερδίσουμε», ανέφερε δίνοντας το στίγμα του forum η επικεφαλής του Fortune στην Ελλάδα, Αναστασία Παρετζόγλου, και ακολούθησε ένα πανόραμα πρωτοβουλιών και δράσεων που θα καθορίσει την επόμενη μέρα.

Το «παρών» έδωσαν με κρίσιμες παρεμβάσεις ομιλητές όπως ο Αlan Murray, CEO του Fortune από τη Νέα Υόρκη,  ο Αndrew Liveris, Πρώην Πρόεδρος και CEO της Dow Chemical Company από το Σύδνεϋ,  ο Πρόεδρος του ΣΕΒ και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΙΤΑΝΑ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο Καθηγητής του Business School of Harvard, George Serafeim, από τη Βοστώνη, ο ιδρυτής και CEO της Chipita,  Σπύρος Θεοδωρόπουλος, o Μichel Vounatsos, CEO της BIOGEN από Αμερική, o Oδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης,  ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, η Πρόεδρος και CEO της Novartis Hellas, Susanne Kohout, η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, και άλλοι κορυφαίοι επιχειρηματικοί ηγέτες, ενώ το «No Woman – No Panel» έκανε τη διαφορά!

Ένα επιδραστικό forum οκτώ ωρών, που απέδειξε ότι η αξιοποίηση της τεχνολογίας, όταν συμβαδίζει με την αισθητική και την ταχύτητα στην ανταλλαγή ιδεών και την εναλλαγή προσώπων με θέσεις και δράσεις, επιτρέπει να υπερβούμε την φυσική παρουσία που η πανδημία μας στερεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ