today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Δολοφονία Ιρανού επιστήμονα: Το Παρίσι καλεί σε “αυτοσυγκράτηση”

Το Παρίσι καλεί σε “αυτοσυγκράτηση” για να “αποφευχθεί μια κλιμάκωση των εντάσεων” στην περιοχή μετά τη δολοφονία στο Ιράν διακεκριμένου Ιρανού πυρηνικού φυσικού, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

“Σε ένα τεταμένο περιφερειακό περιβάλλον, παρακολουθούμε με προσοχή τις επιπτώσεις στο Ιράν και στην περιοχή” της δολοφονίας του Μοχσέν Φαχριζαντέχ, θύματος δολοφονίας την Παρασκευή που αποδόθηκε στο Ισραήλ από την Τεχεράνη, υπογραμμίζει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

“Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση, για να διατηρηθούν οι δίαυλοι του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων”, καταλήγει το γαλλικό υπουργείο ζητώντας “να αποφευχθεί μια κλιμάκωση των εντάσεων”.

Ο Μοχσέν Φαχριζαντέχ σκοτώθηκε κοντά στην Τεχεράνη σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, την οποία ακολούθησαν πυροβολισμοί εναντίον του αυτοκινήτου του, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο παρουσίασε το θύμα εκ των υστέρων ως αναπληρωτή υπουργό Άμυνας και επικεφαλής του Οργανισμού Έρευνας και Καινοτομίας στον αμυντικό τομέα.

Το Ιράν επανέλαβε σήμερα ότι ο επιστήμονάς του ήταν θύμα “περίπλοκης” επιχείρησης που περιλάμβανε “εντελώς νέα” μέσα και κατηγόρησε τη Μοσάντ, την ισραηλινή μυστική υπηρεσία για την επιχείρηση αυτή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ