today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Δεν θα υπάρξει επιστροφή στη λιτότητα με το σχέδιο δαπανών

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στη λιτότητα με το σχέδιο δαπανών, το οποίο ο ίδιος προγραμματίζει να ανακοινώσει μεθαύριο, Τετάρτη.

O Σουνάκ ανακοίνωσε βιαστικά μαζικές αυξήσεις στις δαπάνες της κυβέρνησης, αλλά και μειώσεις στη φορολογία που ισούνται περίπου με το 10% του οικονομικού αποτελέσματος της χώρας, δήλωσε ότι θα ανακοινώσει «μία πολύ σημαντική» αύξηση στη χρηματοδότηση των δημοσίων υπηρεσιών.

«Δεv θα δείτε λιτότητα την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε χθες ο ίδιος στο Sky News, προσθέτοντας ότι η προτεραιότητα του στο πρόγραμμα δαπανών, διάρκειας ενός έτους, είναι η καταπολέμηση της υγειονομικής και της οικονομικής κρίσης.

Περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια λίρες θα είναι διαθέσιμα για τη χορήγηση επιπλέον βοήθειας στον υγειονομικό τομέα.

Ο Σουνάκ αναμένεται να δεσμευτεί για την υλοποίηση εξαγγελιών αύξησης των δαπανών για την αστυνομία, το νοσηλευτικό προσωπικό και τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο των Οικονομικών.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η Βρετανία θα δανειστεί περίπου 400 δισεκατομμύρια λίρες (530 δισεκατομμύρια δολάρια) για το 2020, πλησιάζοντας ποσοστό 20% επί του ΑΕΠ της. Πρόκειται για την υψλότερη αναολγία επί του βρετανικού ΑΕΠ από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ