today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Την επιτακτική ανάγκη προώθησης και υποστήριξης της γυναίκας επιχειρηματία, αλλά και ανάδειξης των δυσκολιών που συναντά και των κατακτήσεων που πετυχαίνει, υπογραμμίζει σε σημερινό του μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (ΣΕΓΕ).

«Αυτή η ανάγκη πρέπει να αναδεικνύεται και να προβάλλεται όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα», υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΣΕΓΕ Λίνα Τσαλταμπάση, προσθέτοντας ότι η σημερινή ημέρα έρχεται για να επισημάνει για ακόμη μία φορά το χάσμα μεταξύ ανδρών- γυναικών.

Βέβαια, πέραν αυτού, η σημερινή ημέρα όπως σημειώνει, αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία για να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες, ώστε οι γυναίκες επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και να εξαλείψουν τις όποιες ανισότητες υφίστανται, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, διαβεβαιώνει πως ο ΣΕΓΕ παραμένει προσηλωμένος στους στόχους του, έχοντας στο επίκεντρο τη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης και βιωσιμότητας για τις γυναικείες επιχειρήσεις.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας θεσπίστηκε το 2014 με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και γιορτάζεται κάθε χρόνο με εκδηλώσεις, οι οποίες φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ