today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Λαμία: Χαμηλό το φορτίο της μόλυνσης από covid-19

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα τα οποία έδωσε τα σημερινά rapid test, drive through, στη Λαμία.

Μέχρι το μεσημέρι ελήφθησαν 235 δείγματα από τα οποία μόνο 7 διαγνώστηκαν θετικά. Ποσοστό που είναι κάτω από το 3%. Η ίδια προσπάθεια θα συνεχιστεί και αύριο το πρωί έτσι ώστε να υπάρξει μία ολοκληρωμένη εικόνα σε αυτή τη φάση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαμίας Θύμιο Καραΐσκο, «ο Δήμος έχει προμηθευτεί μεγάλο αριθμό από rapid test τα οποία χρησιμοποιεί σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΠΥΥ». «Μέχρι τώρα δεν είχε χρειαστεί να ενεργοποιηθεί αυτός ο μηχανισμός, καθώς το φορτίο για την περιοχή έδειχνε να είναι πολύ χαμηλό. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και με τα συγκεκριμένα τεστ που έγιναν σήμερα» προσέθεσε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τους επιτελείς του Δήμου «αυτοί που σήμερα προσέτρεξαν από τους πρώτους για να υποβληθούν στο τεστ είναι άνθρωποι που κατά κάποιο τρόπο είχαν υποψίες καθώς στο ευρύτερο περιβάλλον τους πιθανά να έχει βρεθεί ένας φορέας. Αυτό το στοιχείο κάνει από μόνο του την αξία των αποτελεσμάτων μεγαλύτερη».

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έγιναν γνωστά μέχρι σήμερα, η μόλυνση της περιοχής είναι ιδιαίτερα μικρή κάτι που προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί. Στην Φθιώτιδα έχουν γίνει συνολικά 14.620 μοριακά τεστ και έχουν βρεθεί 269 θετικά από τον περασμένο Μάρτη. Συγκεκριμένα, έχουν γίνει 6.500 τεστ στο νοσοκομείο της Λαμίας, που αφορουν περιστατικά από το σύνολο της ΠΕ Φθιώτιδας, 6.000 τεστ από τον ΕΟΔΥ και 120 τεστ από το Κέντρο Υγείας της Λαμίας. Επιπλέον από ιδιωτικά εργαστήρια έχουν γίνει 2.000 τεστ σε ισάριθμους πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ