today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Γάλλος υπ.Υγείας: Θα κερδίσουμε τη μάχη αλλά χρειάζεται χρόνος

Η Γαλλία θα κερδίσει τη μάχη που δίνει ενάντια στον κορωνοϊό, αλλά η μάχη αυτή θα διαρκέσει χρόνο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, προειδοποιώντας ότι το lockdown δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Ο Γάλλος υπουργός είπε ότι η ψυχική υγεία των ανθρώπων στη χώρα έχει επιδεινωθεί κατά το δεύτερο lockdown λόγω του άγχους και της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία.

“Ο ιός κυκλοφορεί λιγότερο από ό,τι πριν από την γενική απαγόρευση. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειές μας. Το lockdown δεν έχει τελειώσει”, ανέφερε ο Βεράν σε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα την επόμενη εβδομάδα για την πανδημία και τα μέτρα.

Η χώρα ανακοίνωσε σήμερα 21.150 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 24 ώρες, σε μια πτώση από τα 28.383 που ανακοινώθηκαν χθες. Το σύνολο των μολύνσεων ανέρχεται σε 2.086.288 από την αρχή της επιδημίας στη Γαλλία.

Ο Ζερόμ Σαλμόν, ανώτερος αξιωματούχος της δημόσιας υγείας, δήλωσε ότι για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με Covid-19 κατέγραψε μείωση. Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, 32.345 άνθρωποι νοσηλεύονται, συμπεριλαμβανομένων 4.653 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Επίσης, τις τελευταίες 24 ώρες 429 άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο. Από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί επισήμως 47.127 θάνατοι.

Αφού τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας σε μεγάλες γαλλικές πόλεις στα μέσα Οκτωβρίου απέτυχαν να αποδώσουν τα αποτελέσματα που η κυβέρνηση ήλπιζε, το Παρίσι επέβαλε στις 30 Οκτωβρίου ένα lockdown διάρκειας ενός μήνα, αν και λιγότερο αυστηρό από αυτό που ίσχυε από τις 17 Μαρτίου έως τις 11 Μαΐου.

Οι πρόσφατες θετικές τάσεις, όπως η μείωση των νοσηλειών, έχουν οδηγήσει σε εκκλήσεις για χαλάρωση των απαγορεύσεων το συντομότερο δυνατό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ