today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Εμβόλιο της Οξφόρδης: Πριν από τα Χριστούγεννα θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα από τις δοκιμές τελικού σταδίου

Τα αποτελέσματα των δοκιμών τελικού σταδίου του υποψήφιου εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της COVID-19 θα έχουν “οπωσδήποτε” γίνει γνωστά πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των ερευνητών για τις δοκιμές του εμβολίου, προσθέτοντας ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την αποτελεσματικότητά του.

Στην ερώτηση αν είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί αν το εμβόλιο, για το οποίο έχει αδειοδοτηθεί η AstraZeneca, προλαμβάνει την εμφάνιση της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ο Άντριου Πόλαρντ, που είναι διευθυντής της Oxford Vaccine Group, απάντησε: “Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο. Είναι προφανές ότι δεν θα υπάρξει βιασύνη”.

“Πλησιάζουμε και αυτό θα γίνει οπωσδήποτε πριν από τα Χριστούγεννα, βάσει της προόδου”, σημείωσε επίσης σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα μπορούν να γνωρίζουν τα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου οι ερευνητές και επίσης πότε θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματά τους.

Ο επικεφαλής των ερευνητών για τις δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca δήλωσε παράλληλα ότι οι επιστήμονες είναι πολύ ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα που δόθηκαν νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα, σημειώνοντας ότι υπάρχει εξαιρετικά καλή ανοχή στο εμβόλιο από αυτούς που είναι άνω των 55.

Ο Πόλαρντ πρόσθεσε ότι προσπάθησαν να παρασκευάσουν ένα εμβόλιο που θα μπορεί να διανεμηθεί παντού και ότι υπάρχει ανάγκη να φτάσει πρώτα σε αυτούς που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από την COVID-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ