today-is-a-good-day
19 C
Athens

Νέα μέτρα για τις συγκεντρώσεις και τη λειτουργία καταστημάτων σε Νιου Τζέρσεϊ, Μίσιγκαν και Ουάσινγκτον

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Φιλ Μέρφι, ανακοίνωσε σήμερα την ενίσχυση των μέτρων, σε ό,τι αφορά τις συναθροίσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Στο εξής θα επιτρέπεται να συγκεντρώνονται σε κλειστούς χώρους μέχρι 10 άτομα, από 25 που ήταν μέχρι τώρα. Το όριο για τις συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους πέφτει από τα 500 στα 150 άτομα.

«Τα πράγματα χειροτερεύουν και θα χειροτερέψουν» ακόμη περισσότερο, είπε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Τα κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια, μόλις μία εβδομάδα αφότου έφτασαν στο όριο των 10 εκατομμυρίων. Πολλές Πολιτείες λαμβάνουν και πάλι περιοριστικά μέτρα για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Ο Δρ Αλεξάντερ Γκάρσα, ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης της πανδημίας στη Μητροπολιτική Περιοχή του Σεντ Λούις, είπε ότι η χωρητικότητα στα νοσοκομεία στο Μισούρι θα εξαντληθεί μέσα σε δύο εβδομάδες, καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται σ’ αυτήν την Πολιτεία. «Αν συνεχιστεί αυτό, θα χρειαστούμε οπωσδήποτε περισσότερο προσωπικό, περισσότερη βοήθεια, περισσότερα από τα πάντα για να διαχειριστούμε τη συρροή ασθενών που φτάνουν σε εμάς», είπε σήμερα στο CNN.

Με βάση μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, 40 Πολιτείες έχουν αναφέρει ρεκόρ αύξησης των κρουσμάτων εντός του Νοεμβρίου. Σε 20 Πολιτείες καταγράφεται ρεκόρ θανάτων και σε 26 ρεκόρ νοσηλειών. Κατά μέσο όρο, στις ΗΠΑ καταγράφονται καθημερινά περισσότερα από 144.000 κρούσματα και 1.12πρόεδρο της Γερμανικής Εταιρείας Λοιμωδών Νόσων0 θάνατοι.

Την Κυριακή, η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ απαγόρευσε τα διά ζώσης μαθήματα στα λύκεια και τα κολέγια, καθώς επίσης και τη λειτουργία κλειστών αιθουσών στα εστιατόρια για τρεις εβδομάδες, αρχής γενομένης από την Τετάρτη. Απαγορεύονται επίσης οι εκδηλώσεις σε αίθουσες συναυλιών, καζίνο, κινηματογράφους, παγοδρόμια και σε άλλους χώρους. Στα σπίτια επιτρέπεται να συγκεντρώνονται το πολύ 10 πρόσωπα από δύο διαφορετικά νοικοκυριά.

Η Γουίτμερ προειδοποίησε ότι χωρίς επιθετική δράση τώρα οι θάνατοι στο Μίσιγκαν μπορεί να φτάσουν σύντομα ακόμη και τους 1.000 την εβδομάδα. «Βρισκόμαστε στη χειρότερη στιγμή αυτής της πανδημίας. Η κατάσταση ποτέ δεν ήταν πιο φρικτή. Είμαστε στο χείλος του γκρεμού κα πρέπει να δράσουμε», τόνισε.

Περιοριστικά μέτρα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των εστιατορίων, των γυμναστηρίων και των καταστημάτων ανακοίνωσε και ο επίσης Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πολιτείας Ουάσινγκτον, Τζέι Ίνσλι. Στα σπίτια επιτρέπεται να συγκεντρώνονται μόνο τα μέλη του νοικοκυριού και σε ανοιχτούς χώρους οι συναθροίσεις περιορίζονται σε 5 άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ