today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ο δήμος Αθηναίων δίπλα στους αδύναμους με το «Βοήθεια στο Σπίτι Plus»

Τον ειδικό μηχανισμό στήριξης «Βοήθεια στο Σπίτι Plus», ενίσχυσε και ενεργοποιεί άμεσα ο δήμος Αθηναίων, «με στόχο να μην μείνει και να μην αισθάνεται μόνος και αβοήθητος ούτε ένας άνθρωπος στην πόλη, αυτή την κρίσιμη περίοδο». Το πρόγραμμα στοχεύει κυρίως, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, στο να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα ή άλλες ασθένειες, ηλικιωμένους αλλά και μοναχικούς ανθρώπους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Συγκεκριμένα με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι Plus» θα παρέχονται: Συνταγογράφηση – Παράδοση φαρμάκων από φαρμακεία και φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Αγορά και παράδοση τροφίμων από super market και λαϊκές αγορές. Μεταφορές σε νοσοκομεία – παραλαβή εξετάσεων κλπ. Συνδρομή σε υγειονομικές υπηρεσίες. Διεκπεραίωση διοικητικών υπηρεσιών. Οι κάτοικοι του δήμου που πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο που διαθέτει πολλαπλές γραμμές, 210-3428745 (Δευτέρα ως Παρασκευή από 09.00 ως τις 17.00), για την καταγραφή και την αξιολόγηση των αναγκών τους από ομάδα ειδικών.

Κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές και αρωγοί του προγράμματος, θα διεκπεραιώνουν το συντομότερο δυνατόν τα αιτήματα για παροχή βοήθειας στο σπίτι με όλα τα μέτρα ασφάλειας που προβλέπει ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. Επίσης, μέσω του «Βοήθεια στο Σπίτι Plus», θα διανεμηθούν κατ’ οίκον πακέτα τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών στις περίπου 1.500 τετραμελείς και πολυμελείς οικογένειες δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ.

«Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, το “Βοήθεια στο σπίτι plus” έγινε η ασπίδα προστασίας για κάθε ευάλωτο συμπολίτη μας. Έγινε στήριγμα για όλους εκείνους που βρέθηκαν μόνοι τους σε αυτόν τον υγειονομικό πόλεμο που βιώνουμε όλοι μας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Είναι ένα πρόγραμμα που αποτελεί την καρδιά της πρόνοιας στην Αθήνα και γι’ αυτό, όχι μόνο το ενεργοποιούμε και σε αυτό το κύμα, αλλά το ενισχύουμε και προσπαθούμε ακόμη περισσότερο να μεγαλώσει».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ