today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

ΗΠΑ: Ο σύμβουλος του Τραμπ, Κόρεϊ Λεβαντόφκσι προσβλήθηκε από κορωνοϊό

Ακόμη ένας σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκε θετικός στην Covid-19, όπως και πολλά άλλα μέλη του περιβάλλοντος του απερχόμενου προέδρου το τελευταίο διάστημα.

Ο Κόρεϊ Λεβαντόφσκι, που μετέχει στη νομική ομάδα η οποία έχει αναλάβει να καταθέσει προσφυγές σε πολλές Πολιτείες, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι αμφισβητούν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, επιβεβαίωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

«Αισθάνομαι πολύ καλά», ανέφερε ο 47χρονος σύμβουλος του Τραμπ σε ένα μήνυμά του.

Το Σάββατο ο Λεβαντόφσκι συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Φιλαδέλφεια ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, ο Ρούντι Τζουλιάνι και ο γιος του προέδρου, Έρικ. Βρισκόταν επίσης στον Λευκό Οίκο στις 3 Νοεμβρίου για να παρακολουθήσει τα εκλογικά αποτελέσματα μαζί με πολλά άλλα μέλη του επιτελείου του Τραμπ τα οποία στη συνέχεια βρέθηκαν θετικά στον νέο κορονοϊό. Μεταξύ αυτών είναι ο πολιτικός διευθυντής του Λευκού Οίκου Μπράιαν Τζακ, η πρώην σύμβουλος του Τραμπ Χέιλι Μπαουμγκάρντερν, ο προσωπάρχης του προέδρου Μαρκ Μίντοους, ο υπουργός Χωροταξίας Μπεν Κάρσον και ο επικεφαλής της νομικής ομάδας του Τραμπ, Ντέβιντ Μπόσι.

Ο ίδιος ο Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια προσβλήθηκαν από την Covid-19 στις αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης άλλο ένα στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο Ρίτσαρντ Γουόλτερς, βρέθηκε σήμερα θετικός στον ιό.

Μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 242.000 άνθρωποι από την αρχή της πανδημίας και έχουν καταγραφεί περισσότερα από 10,4 εκατομμύρια κρούσματα. Κατά μέσο όρο οι νέες μολύνσεις ξεπερνούν τις 100.000 ημερησίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ