today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Αυστρία: Εξήλθε του νοσοκομείου ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν

Εξήλθε αργά το απόγευμα από το Γενικό Νοσοκομείο Βιέννης ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ο οποίος νοσηλευόταν εκεί από το περασμένο Σάββατο, έπειτα από την πτώση του στην δεύτερη κατοικία των αυστριακών προέδρων στο Μιούρτσεγκ της Στυρίας στη Νότια Αυστρία.

Για την θεραπευτική αγωγή στην οποία υποβλήθηκε εκεί, ο Αυστριακός πρόεδρος εξέφρασε “πολύ εγκάρδιες ευχαριστίες για την άριστη ιατρική περίθαλψη στο Γενικό Νοσοκομείο, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην θετική διαδικασία θεραπείας”.

Ο ίδιος πρόκειται να αναρρώσει τις επόμενες ημέρες στην κατοικία του στη Βιέννη, από όπου θα εργάζεται ασκώντας τα καθήκοντά του, όπως συνέβαινε τις τελευταίες ημέρες από το νοσοκομείο.

Πριν την αναχώρησή του από το Γενικό Νοσοκομείο, ο πρόεδρος Βαν ντερ Μπέλεν επισκέφθηκε τον εκεί νοσηλευόμενο αστυνομικό, ο οποίος είχε πυροβοληθεί και τραυματιστεί από τον δράστη της ισλαμιστικής τρομοκρατικής επίθεσης – με τέσσερις νεκρούς και 23 τραυματίες — στο κέντρο της Βιέννης το βράδυ της προπερασμένης Δευτέρας, 2 Νοεμβρίου.

Ο Αυστριακός πρόεδρος νοσηλευόταν στην ίδια πτέρυγα του νοσοκομείου με τον τραυματισθέντα αστυνομικό, με τον οποίο συζήτησε σήμερα για την αστυνομική επιχείρηση το βράδυ του τρομοκρατικού κτυπήματος.

Τον 76χρονο πρόεδρο Βαν ντερ Μπέλεν, είχε εκπροσωπήσει τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της αυστριακής Βουλής Βόλφγκανγκ Σομπότκα, στην τελετή και κατάθεση στεφάνου για την επέτειο των “Πογκρόμ του Νοεμβρίου” στο μνημείο των Αυστριακών Εβραίων-θυμάτων του Ολοκαυτώματος, στην Πλατεία Εβραίων στο κέντρο της Βιέννης.

Η πτώση του Αυστριακού προέδρου, ο οποίος είχε τραυματιστεί στη λεκάνη αλλά δεν υπήρξε απαραίτητη κάποια χειρουργική επέμβαση, είχε συμβεί στο αποκαλούμενο “Κυνηγητικό Ανάκτορο” στο Μιούρτσεγκ της Στυρίας, ένα μικρό κάστρο, το οποίο από το 1947 χρησιμεύει ως δεύτερη έδρα και θερινή κατοικία των Αυστριακών ομοσπονδιακών προέδρων.

Ως ιδιωτικό περιουσιακό στοιχείο της δυναστείας των Αψβούργων, είχε κατασχεθεί μετά την κατάρρευση της αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας με το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, περνώντας στην ιδιοκτησία της Αυστριακής Δημοκρατίας.

Το κάστρο, στο οποίο έχουν γίνει δεκτοί αρκετοί αρχηγοί κρατών και διεθνείς αξιωματούχοι, όπως ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, έχει ανακαινιστεί στο παρελθόν, αλλά οι επίσημοι χώροι του παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ