today-is-a-good-day
19.4 C
Athens

Οι Κινέζοι μαθαίνουν για το ελληνικό κρασί

Περισσότεροι των 100 εισαγωγείς κρασιού, επαγγελματίες γευσιγνώστες ειδικευμένοι σε θέματα οινοποιίας υψηλής ποιότητας, καθώς και δημοσιογράφοι, συμμετείχαν στη χθεσινή, 9 Νοεμβρίου, εκδήλωση προώθησης του ελληνικού κρασιού στην κινεζική αγορά, την οποία διοργάνωσε ο οργανισμός προώθησης της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό, Enterprise Greece, σε συνεργασία με το γενικό προξενείο της Ελλάδος στη Σανγκάη και τον όμιλο Hellas House της Σανγκάης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προξενείου, χαιρετισμό στους συμμετέχοντες απηύθυνε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Σαγκάη, Βασίλειος Κονιάκος, ο οποίος υπογράμμισε ότι πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση αυτού του βεληνεκούς και στόχευσης που πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Σαγκάης με στόχο την προώθηση του ελληνικού κρασιού, μέσω της εκπαίδευσης των κινέζων γευσιγνωστών για το ιστορικό βάθος και τα γευστικά χαρακτηριστικά της ελληνικής οινοποιίας.

Η εκπαίδευση των ειδικών σε θέματα ελληνικού οίνου, θα συμβάλει με τη σειρά της στην καλύτερη εξοικείωση των κινέζων καταναλωτών με το ελληνικό κρασί, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κονιάκος.

Ακολούθησε διάλεξη για το ελληνικό κρασί, διάρκειας δυο ωρών, υπό τον τίτλο “Greek Wines Timeless Quality”, από την κορυφαία γευσιγνώστρια της Κίνας, Zhao Fengyi (Master of Wine), η οποία παρουσίασε σειρά επιλεγμένων ελληνικών κρασιών, κάνοντας αναφορά σε ιστορικά στοιχεία της κάθε ποικιλίας, τις ιδιαίτερες γεωγραφικές και γεωλογικές συνθήκες καλλιέργειας των ελληνικών αμπέλων και επισημαίνοντας την υψηλή συνδυαστική τους ικανότητα με ευρύ φάσμα συνοδευτικών πιάτων.

Μετά το πέρας της διάλεξης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλές διαφορετικές εκδοχές ελληνικών ποικιλιών, που είναι διαθέσιμες σήμερα στην κινεζική αγορά, αλλά και νέες που πρόκειται να εισαχθούν, τις οποίες εξέθεσαν εισαγωγείς ελληνικών κρασιών στην Κίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ