today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στον Λευκό Οίκο

Δύο σύμβουλοι του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι πέρασαν τη νύχτα των εκλογών στον Λευκό Οίκο, διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, μετέδωσαν χθες τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο υπουργός Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης Μπεν Κάρσον έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, επιβεβαίωσε στον δημόσιο ραδιοσταθμό NPR ο αναπληρωτής διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Κόλτερ Μπέικερ. “Είναι καλά και αισθάνεται τυχερός που έχει πρόσβαση σε θεραπείες που βοηθούν και επιταχύνουν σαφώς την ανάρρωσή του”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο 69χρονος Κάρσον νοσηλεύτηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσινγκτον.

Αυτός είχε περάσει το βράδυ της Τρίτης παρακολουθώντας τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στον Λευκό Οίκο.

Ένας άλλος σύμβουλος του προέδρου, ο Ντέιβιντ Μπόσι, που ήταν επίσης παρών τη νύχτα των εκλογών στον Λευκό Οίκο, εξετάστηκε και διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό την Κυριακή και βρίσκεται σε απομόνωση στο σπίτι του, σύμφωνα με το NBC News.

Ο 55χρονος Μπόσι, επικεφαλής της συντηρητικής οργάνωσης Citizens United, ανέλαβε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας επικεφαλής της νομικής ομάδας που έχει αναλάβει τις προσφυγές σε πολλές πολιτείες στις οποίες οι Ρεπουμπλικανοί καταγγέλλουν εκλογική νοθεία.

Την Παρασκευή τα μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό μετά τις εκλογές. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε ακριβώς έκανε εξετάσεις και διαγνώστηκε θετικός.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο Μέντοους βρισκόταν μεταξύ των παρευρισκομένων σε σαλόνι του Λευκού Οίκου την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε δηλώσεις ενώπιον περίπου 150 από τους συνεργάτες και υποστηρικτές του την Τετάρτη.

Πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό τις εβδομάδες που πέρασαν, μεταξύ των οποίων ο ίδιος και η σύζυγός του Μελάνια.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού στον πλανήτη, με πάνω από 238.053 θανάτους από την COVID-19, σύμφωνα με το Τζονς Χόπκινς, και περισσότερα από 10 εκατομμύρια κρούσματα.

Η πανδημία της COVID-19 ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Τραμπ και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο Μπάιντεν προχώρησε χθες Δευτέρα στην σύσταση συμβουλευτικής επιτροπής που είναι επιφορτισμένη με την παρουσίαση μόλις αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου λεπτομερούς σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την υγειονομική και οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορονοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ