today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Πάνω από 1 εκατ. SMS για σωματική άσκηση το βράδυ της Κυριακής

Για καταστρατήγηση των μέτρων από ορισμένους πολίτες έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής εστάλησαν πάνω από 1 εκατ. SMS στο 13033 για σωματική άσκηση.

«Αυτή η καταστρατήγηση θα βρει απέναντι τους ελέγχους που θα είναι εκτεταμένοι και σκληροί. Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθούν τις οδηγίες για να βγούμε πιο γρήγορα από το lockdown» τόνισε.

Επίσης, διεμήνυσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να «χαμηλώσουμε τις επιδημιολογικές καμπύλες», ώστε να σωθούν ζωές και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για πιο «κανονικές» γιορτές τα Χριστούγεννα.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας τόνισε πως διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες lockdown και σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης πήρε την απόφαση να κινηθούμε νωρίτερα, προκειμένου να «προλαβουμε τα χειρότερα».

«Ο ιός -όπως επεσήμανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας- είχε αρχίσει να κινείται πολύ επιθετικά, ενώ φαίνεται να έχει αυξηθεί πολύ η μεταδοτικότητά του. Ο κυματισμός που είχε φανεί τον Σεπτέμβριο είχε γίνει κύμα τον Οκτώβριο και πήγαινε να γίνει τσουνάμι τον Νοέμβριο. Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κινηθούμε πιο γρήγορα παρ’ όλο που η Ελλάδα εξακολουθούσε να είναι σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση απ’ ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό» σημείωσε.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για την αυστηρή τήρηση των μέτρων, ώστε το lockdown να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων που ανακοινώθηκε. «Ας τηρήσουμε τα μέτρα. Ας μην ψάχνουμε συνεχώς αφορμές για να τα παρακάμψουμε. Ας μείνουμε για λίγο μακριά από φίλους και συγγενείς για να μπορέσουμε τελικά να είμαστε πολύ περισσότερο μαζί», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Όπως υπογράμμισε, χρειάζεται ατομική ευθύνη και κρατική επαγρύπνηση, επισημαίνοντας πως θα γίνονται τακτικοί έλεγχοι και «ανεύθυνες συμπεριφορές όπως το πάρτι σε ξενοδοχείο θα εντοπίζoνται».

Επιπλέον, ανακοίνωσε την άμεση πρόσληψη 300 γιατρών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία, σημειώνοντας πως πέραν των 200 προσλήψεων που προέβλεπε ο διαγωνισμός θα προσληφθούν και 100 επιλαχόντες. Σύμφωνα με τον ίδιο από σήμερα οι προσληφθέντες μπορούν να προσέρχονται στα νοσοκομεία για να αναλάβουν υπηρεσία.

Για τα τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις πλατείες, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως αυτά δεν θα γίνονται λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία και ανέφερε πως οι έλεγχοι του Οργανισμού θα είναι στοχευμένοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ