today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Τwitter και YouTube έλαβαν μέτρα κατά του Σ.Μπάνον, μετά το κάλεσμα για δολοφονίες

Το Twitter και το YouTube έλαβαν μέτρα σε βάρος του Στιβ Μπάνον, μετά το κάλεσμα για τη διάπραξη δολοφονιών που απηύθυνε ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων, μεταξύ αυτών του κορυφαίου επιδημιολόγου της χώρας Άνθονι Φάουτσι.

Η λειτουργία του λογαριασμού @WarRoomPandemic, όπως ακριβώς ο τίτλος της διαδικτυακής εκπομπής του Μπάνον, «ανεστάλη οριστικά, καθώς παραβίασε τους Κανονισμούς του Twitter, ιδίως την πολιτική μας σχετικά με τον εγκωμιασμό της βίας», επισήμανε το Twitter σε ένα δελτίο τύπου.

Το YouTube απέσυρε για τους ίδιους λόγους το επεισόδιο του καναλιού «Steve Bannon’s War Room», που παραμένει, εντούτοις, ενεργό και μετρά περισσότερους από 200.000 εγγεγραμμένους χρήστες.

«Συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή εφαρμόζοντας τις πολιτικές μας κατά τη διάρκεια της μετεκλογικής περιόδου», διαβεβαίωσε ο Άλεξ Τζόζεφ, ένας εκπρόσωπος τύπου του YouTube.

Το κανάλι του Μπάνον δεν θα μπορεί να μεταφορτώσει κανένα νέο βίντεο για τουλάχιστον μία εβδομάδα, διευκρίνισε το YouTube.

Σε ένα επεισόδιο που καταγράφηκε χθες, ο Μπάνον καταφέρθηκε εναντίον του Φάουτσι, του διευθυντή του Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, όπως και κατά του επικεφαλής του FBI Κρίστοφερ Ρέι, λέγοντας ότι θέλει να «κρεμάσει τα κεφάλια τους σε πασσάλους» και να τους τοποθετήσει «σε κάθε μία από τις πλευρές του Λευκού Οίκου ως προειδοποίηση στους ομοσπονδιακούς γραφειοκράτες».

Ο 66χρονος Μπάνον ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της νικηφόρας προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, προτού απομακρυνθεί από το στενό περιβάλλον του Τραμπ, από τον ίδιο τον Ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ