today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Κ.Βελόπουλος: Είστε επικίνδυνοι για τη χώρα γιατί σκοτώνετε την οικονομία

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, άσκησε μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

 

“Αποδειχτήκατε ανεπαρκείς, ανοργάνωτοι, είστε πανικόβλητοι και όλα αυτά σας κάνουν επικίνδυνους για τη χώρα, γιατί σκοτώνετε την οικονομία”, είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε.

 

“Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, άφησε να εννοηθεί ότι όλα τα μέτρα λαμβάνονται υπό καθεστώς οργανωτικού σχεδιασμού, για να μην πεθάνουν οι Έλληνες από τον κορονοϊό, αλλά εσείς θα τους πεθάνετε από την πείνα, μετά τον κορονοϊό. Μιλάμε για κλείσιμο της κανονικότητας της οικονομίας. Τελειώνετε 700.000 θέσεις εργασίας στην εστίαση. Για την επιχείρηση δεν σημαίνει ότι δίνει η κυβέρνηση 500 ή 800 ευρώ στους εργαζομένους και λύνεται το πρόβλημα. Η επιχείρηση έχει να πληρώσει ενοίκια, ΕΝΦΙΑ, εφορία, έχει να τζιράρει. Εσείς, μόλις η Μέρκελ είπε ότι πρέπει να γίνει lockdown κλείνετε την Ελλάδα. Και με την σημερινή απόφαση εκτελέσατε την οικονομία και θα αφήσετε τους Έλληνες πεινασμένους, άεργους και άνεργους”.

 

“Ο πρωθυπουργός σήμερα φάνηκε απολογητικός”, συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. “Φάνηκε απογοητευμένος, φάνηκε κουρασμένος κυρίως από την αναποτελεσματικότητα των υπουργών του. Η αλήθεια είναι ότι οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας, κυρίως της Υγείας, τα έκαναν μαντάρα. Και επικαλείται τώρα ο πρωθυπουργός τον Τσιόδρα, με το μικρό του όνομα. Αλλά δυστυχώς ούτε με τον Σωτήρη θα έχετε σωτηρία.

 

Όταν ο κ. Τσίπρας άρχισε να βρίζει τον λαό για το ζήτημα των Πρεσπών και τα συλλαλητήρια, είχε αρχίσει η αρχή του τέλους του. Τώρα ο πρωθυπουργός βρίζει τους πολίτες ως ψεκασμένους, επειδή αντιδρούν στα μέτρα για τον κορονοϊό. Όταν όμως ένας πρωθυπουργός βρίζει τον λαό, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία της εξουσίας με τους πολίτες. Σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει γίνει πειστική και ο Έλληνας πλέον δεν την πιστεύει”.

 

“Ξέρετε ποιος βολεύεται από τα μέτρα του κλεισίματος των οικονομιών; Ποια χώρα κερδίζει; Ξέρετε ότι η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα κατά 8,2% και οι Γερμανοί οικονομολόγοι λένε ότι όσο κλείνει η Ευρώπη, τόσο κερδίζει η Γερμανία; Γιατί νομίζετε ότι η Μέρκελ φωνάζει να κλείσετε την Ευρώπη;” διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε.

 

“Έρχεται πλάνο μνημονίων των υπερχρεωμένων χωρών, λένε οι Βρυξέλλες. Δηλαδή 5ο μνημόνιο. Ξέρετε πόσα χάνονται κάθε μήνα από το κλείσιμο; Πέντε δισ. ευρώ. Πού θα βρει η Ελλάδα 4 δισ.; Το ΑΕΠ θα καταρρεύσει. Μόνο στην Θεσσαλονίκη από το Lockdown το τοπικό λιανεμπόριο θα χάσει 120 εκατ. ευρώ”.

 

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του υπό συζήτηση νομοσχεδίου ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι εξυπηρετεί τους ολιγάρχες και τις τράπεζες.

 

“Έχει κάνει μια καταγγελία η Ένωση Εισαγγελέων, την οποία όποιος διαβάσει καταλαβαίνει ότι η βουλή είναι ένα τεράστιο πλυντήριο που ξεπλένει κόσμο. Και δεν ξεπλένει τους μεροκαματιάρηδες και τους απλούς πολίτες ή τους άνεργους, αλλά τους κολλητούς σας. Δωρίζετε εκατομμύρια στους κολλητούς σας. Μιλάμε για υποθέσεις οι οποίες θα παραγραφούν. Μα αυτό δεν είναι διακυβέρνηση αλλά πλυντήριο. Κάποιοι εδώ μέσα εξυπηρετούν τους κολλητούς τους και εκθέτουν όλους όσοι βρισκόμαστε εδώ”, ανέφερε και πρόσθεσε.

 

“Οφείλω όμως να αναγνωρίσω ότι από την εποχή του Όθωνα, είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση φέρνει ένα σχέδιο νόμου, το οποίο επιταχύνει το επιτελικό κράτος. Η διαφορά είναι ότι το φέρατε για να πάρετε το σπίτι του Έλληνα. Βιάζεστε μόνον όταν πρόκειται να δημεύσετε την περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Εδώ και χρόνια πίνετε το αίμα των Ελλήνων για να στηρίξετε τις τράπεζες και τώρα με αυτό το νομοσχέδιο ακούτε τις τράπεζες να πανηγυρίζουν”.

 

Τέλος ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη κατά των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

“Στείλατε την αστυνομία στον Λευκό Πύργο, γιατί είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Θεσσαλονικείς, οι οποίοι διαφωνούν με τα μέτρα που λαμβάνετε για τον κορονοϊό. Η αστυνομία συνέλαβε, μοίρασε πρόστιμα, καλά έκανε, αφού υπάρχει νόμος, αλλά γιατί δεν κάνατε το ίδιο και στο Εφετείο και σε άλλες συγκεντρώσεις που έχουν πραγματοποιήσει διάφοροι αριστεροί, λαθρομετανάστες και άλλοι. Δεν μπορεί να τιμωρείς μόνον τον Έλληνα και να αφήνεις του άλλους ελεύθερους επειδή πρόκειται για ομοϊδεάτες σου, ή για φράξιες ή για ο,τιδήποτε άλλο. Δεν σε πιστεύει ο κόσμος έτσι.

 

Μεταλλαχθήκατε και γίνατε λαγνοαριστεροί και οδηγείτε τον εαυτό σας και τον λαό στα βράχια”, κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ