Επίθεση Α.Ξάνθου στον υπουργό Υγείας: Η αμετροέπεια σε στιγμές κρίσης είναι τραγική

ΑΠΕ

Την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξάνθου προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, στον Ant1.

«Η αμετροέπεια σε στιγμές κρίσης είναι τραγική. Και εκθέτει. Την ώρα της αναγγελίας του lockdown και της κατάρρευσης του κυβερνητικού success story, δεν μπορεί ο κ. Κικίλιας να λέει ανερυθρίαστα ότι όσα έκανε η κυβέρνηση σε λίγους μήνες στο Σύστημα Υγείας δεν έγιναν επί 46 χρόνια, από τη μεταπολίτευση και μετά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει λέγοντας:

«Αν είναι έτσι τότε γιατί οι αντοχές του ΕΣΥ εξαντλήθηκαν από την αρχή του δεύτερου επιδημικού κύματος; Κοροϊδία λοιπόν η “θωράκιση”, ο “διπλασιασμός των ΜΕΘ”, οι “χιλιάδες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού”;»

«Ποιος λέει την αλήθεια, ο Υπουργός ή άνθρωποι της “πρώτης γραμμής” και η σκληρή πραγματικότητα των νοσοκομείων; Η κοινωνία αυτή την ώρα απαιτεί ειλικρίνεια, σχέδιο και κυρίως ασφάλεια για την υγεία, την εργασία και το εισόδημα των ανθρώπων. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι φανερό δεν μπορεί να τα εγγυηθεί» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Β.Κικίλιας: Το σύστημα Υγείας είναι σε οριακό σημείο – Αύριο τα νέα μέτρα