today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Έφυγε ο πολιτικός της Αριστεράς Πέτρος Κουναλάκης

Πέθανε, σε ηλικία 83 ετών ο δημοσιογράφος, οικονομολόγος και πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης.

Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης. Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού.

Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Πέτρου Κουναλάκη εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρει: «Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα και οι θεωρητικές αναζητήσεις. Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης. Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού. Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Κίνημα Αλλαγής: Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Πέτρο Κουναλάκη

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Πέτρο Κουναλάκη, έναν σπουδαίο πολιτικό, διανοητή, αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, αλλά και ένθερμο υποστηρικτή της συνεργασίας της ανανεωτικής Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Επίσης, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ