today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Βρετανία: 12 εκατ. πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς και δάνεια λόγω της πανδημίας

Περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία θα δυσκολευθούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και τα δάνειά τους λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία, σύμφωνα με έρευνα του Financial Conduct Authority.

Η έρευνα, που διεξήχθη τον Ιούλιο και δημοσιεύθηκε σήμερα, βρήκε ότι 12 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία έχουν μικρή οικονομική ανθεκτικότητα και το ένα έκτο εξ αυτών κατέστησαν οικονομικά ευάλωτοι από τον Φεβρουάριο, μετά την επιβολή lockdown για τον έλεγχο της επιδημίας covid-19 το οποίο μείωσε δραστικά τα εισοδήματα και οδήγησε σε μειώσεις θέσεων εργασίας.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 7.000 άνθρωποι, έδειξε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των ενηλίκων είδε τα εισοδήματά του να μειώνονται, ενώ το εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά ένα τέταρτο κατά μέσο όρο.

Οι οικονομικές επιπτώσεις είναι χειρότερες για όσους ανήκουν σε εθνοτικές μειονότητες και μεταξύ των μαύρων, με το 37% εξ αυτών να δηλώνει ότι τα εισοδήματά του συρρικνώθηκαν.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων, οι οποίοι είχαν ήδη χαμηλή οικονομική ανθεκτικότητα και είχαν στεγαστικά δάνεια, δήλωσαν ότι είναι πιθανό να καθυστερήσουν τις δόσεις των δανείων τους, ενώ το 42% όσων νοικιάζουν σπίτι δήλωσε ότι ανησυχεί ότι θα καθυστερήσει στην πληρωμή των υποχρεώσεών του.

Το 36% των ερωτηθέντων απάντησε ότι φοβάται ότι θα καθυστερήσει την καταβολή των δόσεων για δάνεία ή πιστωτικές κάρτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ