today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Eντυπωσιακές φωτογραφίες από την άσκηση “ΝΕΜΕΣΙΣ 2020”

Ασκηση με υψηλό συμβολισμό εν μέσω τουρκικών προκλήσεων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. Πρόκειται για την πολυεθνική άσκηση «ΝΕΜΕΣΙΣ 2020» που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της ν. Κύπρου.

Στη διεθνή αεροναυτική άσκηση έρευνας και διάσωσης, αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών και προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος, συμμετείχαν μέσα και προσωπικό από την Κύπρο, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ιταλία, καθώς και 6 πλοία ιδιωτικών εταιρειών.

Το ΓΕΕΘΑ διέθεσε για τις ανάγκες της άσκησης τη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, ένα Αεροσκαφος C-130 και προσωπικό από την 31 ΜΕΕΔ και το 747 ΕΤΜΧ.

​Σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάσθηκε και συντονίσθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και από την Εθνική Φρουρά σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία Εθνικής Άμυνας των υπόλοιπων χωρών, ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε σενάρια αντιμετώπισης τρομοκρατικής ενέργειας σε πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων, νηοψίας σε ύποπτα πλοία, πυρόσβεσης σε πλοία, απεγκλωβισμού και αεροδιακομιδής τραυματιών, μαζικής διάσωσης συνεπεία εγκατάλειψης της πλατφόρμας, καθώς και αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ