today-is-a-good-day
19 C
Athens

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση στην Αν.Μεσόγειο

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, αναφέροντας πως η Ελλάδα συνεχίζει τα βήματα που αυξάνουν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σαρλ Μισέλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Μισιέλ, συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ, περιφερειακά ζητήματα και κυρίως οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com η τουρκική προεδρία αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είπε στον Σαρλ Μισιέλ ότι πρέπει να αναζωογονηθούν οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΕΕ στο πλαίσιο της Συμφωνίας της 18ης Μαρτίου για το μεταναστευτικό και να διασφαλιστεί πρόοδος στο θέμα της Τελωνειακής Ένωσης και της απελευθέρωσης της βίζας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι “παρά την προσέγγιση καλής πρόθεσης από την Τουρκία, η Ελλάδα συνεχίζει τα βήματα που αυξάνουν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο”, προσθέτοντας ότι “για να μπορεί να πραγματοποιηθεί το συνέδριο για την ανατολική Μεσόγειο, που πρότεινε η Τουρκία, αναμένουν απτά βήματα από την Ευρώπη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ